14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Elon Musk προτίθεται να αφαιρέσει την δυνατότητα block

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια είναι η πραγματική ατζέντα του Elon Musk για το X (πρώην Twitter), αλλά σίγουρα έχει χάσει το επικοινωνιακό κομμάτι με αποτέλεσμα το πάλαι ποτέ κραταιό κοινωνικό δίκτυο να μοιάζει πως έχει μπει σε τροχιά…καταστροφής.

Η τελευταία ακατανόητη δημόσια τοποθέτηση του Musk ήρθε σε μορφή απάντησης σε ένα tweet της Tesla Owners Silicon Valley, ένας δημοφιλής λογαριασμός που ρώτησε τους followers αν υπάρχει λόγος να μπλοκάρεις κάποιον σε περίπτωση που σε έχει κάνει mute. Η απάντηση του Musk ξεσήκωσε αντιδράσεις, καθώς ισχυρίστηκε πως σχεδιάζει να αφαιρέσει την δυνατότητα να μπλοκάρεις λογαριασμούς από το X με εξαίρεση την ενότητα των DMs (chat), ενώ λίγο αργότερα σχολίασε πως δεν υπάρχει νόημα στο μπλοκάρισμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση από followers και μη του Elon Musk σχετικά με το ενδεχόμενο να αφαιρεθεί το μπλοκάρισμα από το X, ωστόσο δεν είναι τόσο απλό να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο κυριότερος αποτρεπτικός παράγοντας είναι η Πολιτική Χρήσης των Google Play Store και App Store, που αμφότερα απαιτούν να προσφέρεται η δυνατότητα μπλοκαρίσματος περιεχομένου που παράγουν οι χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που το X αφαιρέσει την επιλογή block, τότε κινδυνεύει να μείνει άμεσα έξω από τα mobile καταστήματα των Google και Apple.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα προχωρήσει η ιδέα του Musk, ο οποίος πιστεύει ξεκάθαρα πως το mute είναι αρκετό για να αποφεύγεις τους ανεπιθύμητους λογαριασμούς. Δεν παύει, ωστόσο, η δημοσιοποίηση να βαραίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα για το X και γι’ αυτό οι επίδοξοι ανταγωνιστές (βλ. Threads, Mastodon, Bluesky) εντείνουν τις προσπάθειες για να φορέσουν το «στέμμα» του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό