28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Elon Musk θέλει να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας στην Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα email που έστειλε στα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της Tesla, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Elon Musk, ανέφερε ότι έχει ένα “σούπερ κακό προαίσθημα” για την οικονομία και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην εταιρία με τις περισσότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.
Το ηλεκτρικό μήνυμα, που στάλθηκε την Πέμπτη και τιτλοφορείται “Παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως”, ήρθε λίγες ώρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας είπε στο προσωπικό της Tesla να επιστρέψει στα γραφεία του ή να παραιτηθεί, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία. Επιπλέον, εντείνει τις φωνές και τις προειδοποιήσεις από επιχειρηματίες για τους κινδύνους της ύφεσης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στα τέλη του 2021 απασχολούνταν στην Tesla και στις θυγατρικές της σχεδόν 100.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι η θέση περίπου 10.000 εργαζομένων είναι επισφαλής.
Χθες, Πέμπτη, ο Musk “καβγάδισε” στο Twitter με τον Αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Scott Farquhar, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Musk με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι “κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950”.
Ο Musk έγραψε στο Twitter πως “οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού”, απαντώντας σε μήνυμα του Farquhar, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.
Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Musk έγραψε:
Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό