23.1 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ακτιβιστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο εργοστάσιο της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στο εργοστάσιο της Tesla  στη Γερμανία , διαμαρτυρόμενοι για την επέκταση του Tesla Gigafactory στο Grunheide κοντά στο Βερολίνο και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Πολλοί από αυτούς είχαν κατασκηνώσει κοντά στο εργοστάσιο εδώ και μήνες.Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της προτεινόμενης επέκτασης του μοναδικού ευρωπαϊκού εργοστασίου της Αμερικανικής εταιρίας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις και εμπόδισε ακτιβιστές να φτάσουν στις εγκαταστάσεις, ενώ διέλυσε κατασκήνωση τους σε δάσος στο Grunheide, στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια της Tesla να διπλασιάσει το μέγεθος του εργοστασίου της θα έβλαπτε το περιβάλλον.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν έναν κοντινό αυτοκινητόδρομο και διέκοψαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες καθισμένοι στις γραμμές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Επίσης, έγινε καθιστική διαμαρτυρία σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο εργοστάσιο.Πλάνα από κλιπ που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους φορούν μπλε καπέλα και κρατούν γαλάζιες σημαίες, να τρέχουν προς τον χώρο του εργοστασίου  προσπαθώντας να μπουν στο εσωτερικό του. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισέλθουν στην εγκατάσταση εμποδίστηκαν, με πολλά άτομα να είναι υπό κράτηση.

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είπε επίσης ότι η ομάδα των ακτιβιστών δεν κατάφερε να εισβάλει στην εγκατάσταση. «Γιατί η αστυνομία αφήνει τόσο εύκολα τους αριστερούς διαδηλωτές;» έγραψε ο Μασκ σε άλλη ανάρτησή του.Η ομάδα Disrupt Tesla είχε ανακοινώσει μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην επέκταση του εργοστασίου που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 8 και 12 Μαΐου. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ole Becker, εκπρόσωπος του Disrupt Tesla, είπε ότι οι διαδηλωτές είχαν σκοπό να επιστήσουν την προσοχή στην «περιβαλλοντική καταστροφή» που θα γίνει στο Grunheide.

Ορισμένοι ακτιβιστές έχουν καταλάβει εδώ και μήνες μέρος του δάσους που αναμένεται να αποψιλωθεί για την επέκταση του εργοστασίου, χτίζοντας δεντρόσπιτα και στήνοντας πινακίδες  με συνθήματα κατά της εταιρίας.

Τι είναι το Gigafactory

Γνωστό ως Gigafactory, η εγκατάσταση αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 12.000 άτομα και κατασκευάζει περίπου 500.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό