29 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ο Elon Musk απειλεί με μηνύσεις και αποχώρηση της Tesla από την Καλιφόρνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλο και φουντώνει η αντιπαράθεση του Elon Musk με τις τοπικές αρχές της Καλιφόρνια, που απαγορεύουν την επανέναρξη της λειτουργίας του κύριου εργοστασίου της Tesla στο Fremont.
Ο Musk έγραψε στο Twitter ότι θα μηνύσει την κομητεία Αλαμέντα της Καλιφόρνιας για τις αποφάσεις της που είναι αντίθετες στον Κυβερνήτη, τον Πρόεδρο, τις Συνταγματικές μας ελευθερίες και στην κοινή λογική.
Η Tesla θα υποβάλλει αγωγή εναντίον της κομητείας Αλαμέντα αμέσως. Ο μη εκλεγμένος και ανίδεος «Προσωρινός Υπεύθυνος Υγείας» της Αλαμέντα ενεργεί αντίθετα με τον Κυβερνήτη, τον Πρόεδρο, τις Συνταγματικές μας ελευθερίες και την απλή κοινή λογική!
έγραψε ο Musk, ο οποίος απείλησε πως θα μεταφέρει “άμεσα” τα κεντρικά γραφεία της Tesla και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας και τη Νεβάδα, μια μέρα αφότου μια κομητεία της πολιτείας της Καλιφόρνιας απαγόρευσε την επαναλειτουργία του κύριου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων της Tesla στο Fremont.
Ειλικρινά, αυτή είναι η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι. Η Tesla θα μεταφέρει αμέσως την έδρα της και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας/Νεβάδα. Εάν διατηρήσουμε την κατασκευαστική δραστηριότητα στο Fremont, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπίζεται η Tesla στο μέλλον. Η Tesla είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που έχει μείνει στην Καλιφόρνια.
Να θυμίσω πως η Tesla αναγκάστηκε και αυτή να κλείσει το εργοστάσιο της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στις 23 Μαρτίου, ενώ ο Musk εδώ και δύο εβδομάδες ζητά τον άμεσο τερματισμό του lockdown στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό