17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο D. Ricciardo αντικαθιστά τον Nyck de Vries στην Alpha Tauri

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν περίπου 2.000 με 3.000 επαγγελματίες οδηγοί αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο και η Formula 1 μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 20 εξ αυτών, ας πούμε πολύ χοντρικά το 0.1% καθώς περισσότερη σημασία έχει η τάξη μεγέθους και όχι το απόλυτο νούμερο, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το να βρεις και να κρατήσεις την θέση σου σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για τον Nyck de Vries της Alpha Tauri αποδείχθηκε αδύνατο. Ο Ολλανδός βρήκε τρόπο να εξασφαλίσει την θέση του στην Alpha Tauri αλλά τα αποτελέσματα του στο πρώτο μισό της σεζόν είναι απογοητευτικά και τον καθιστούν έναν από τους δύο οδηγούς (ο άλλος είναι ο Logan Sergeant της Williams) που δεν έχουν ούτε έναν πόντο στο όνομα τους. Έτσι, η ομάδα πήρε την απόφαση να τον αποδεσμεύσει και να φέρει στην θέση του τον Daniel Ricciardo που φέτος εκτελεί καθήκοντα 3ου οδηγού στην Red Bull Racing.

Άδικο; Ναι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι άδικο. Ο de Vries δεν είχε τον χρόνο να προσαρμοστεί στον αδυσώπητο κόσμο της Formula 1 και αντικειμενικά, δεν πρόλαβε να δείξει αυτά για τα οποία είναι ικανός με ένα μονοθέσιο που επίσης αντικειμενικά, δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι επιδόσεις του Yuki Tsunoda που αξίζει να σημειωθεί πως διανύει την 3η χρονιά του στην ομάδα και την Formula 1 γενικότερα, δεν είναι δραματικά καλύτερες καθώς οι πόντοι που χωρίζουν τον Ολλανδό από τον Ιάπωνα στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, είναι… 2! Δυστυχώς όμως, ο κόσμος της Formula 1 δεν είναι πάντοτε δίκαιος…

Κάπως έτσι, επανέρχεται στο προσκήνιο ο συμπαθέστατος Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός έχοντας αποχωρίσει από την McLaren έπειτα από δύο απογοητευτικές χρονιές, επέστρεψε στην Red Bull και παρότι εκτελεί καθήκοντα 3ου οδηγού (έχοντας λάβει μέρος στο πρόσφατο τεστ της Pirelli μετά το βρετανικό Grand Prix) δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να επιστρέψει σε μία πιο… μόνιμη θέση. Την βρήκε στην Alpha Tauri, δυστυχώς εις βάρος του Nyck de Vries ο οποίος θα πρέπει να αναζητήσει την τύχη του αλλού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό