16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Chrome browser θα επιτρέπει την εγκατάσταση κάθε ιστοσελίδας ως desktop εφαρμογή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Google Chrome browser θα σας επιτρέπει σύντομα να εγκαθιστάτε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ως desktop εφαρμογή στο Mac σας, όπως συμβαίνει με το Safari browser της Apple στο macOS Sonoma.

Η νέα λειτουργία εντοπίστηκε από τον Leopeva64 στην τελευταία έκδοση του Chrome Canary, η οποία περιλαμβάνει μια νέα επιλογή που ονομάζεται “Install page as app,” η οποία μπορεί να βρεθεί στο Settings ➝ Save and share. Ιστοσελίδες όπως το YouTube και το Reddit που έχουν ήδη τις δικές τους web εφαρμογές θα εμφανίζονται επίσης αυτόματα ως προαιρετικές εγκαταστάσεις σε αυτό το μενού.

Η επιλογή “Install page as app” (Εγκατάσταση σελίδας ως εφαρμογή) εμφανίζει μια προτροπή για “Install app” (Εγκατάσταση εφαρμογής). Οι web apps αποθηκεύονται αυτόματα σε έναν υποφάκελο Applications που ονομάζεται Chrome Canary Apps, όπου μπορούν να μεταφερθούν προαιρετικά στο Dock του macOS. Προς το παρόν, η υλοποίηση των web apps στο Chrome είναι πιο εξελιγμένη από αυτή του Safari και παρέχει όχι μόνο μια απλοποιημένη γραμμή εργαλείων με κουμπιά πλοήγησης, αλλά και ένα λιτό μενού ρυθμίσεων με επιλογές όπως Copy URL, Open in Chrome, Uninstall, Zoom, Print, Find and Edit και Cast.

Η λειτουργία αυτή οφείλεται στη μακροχρόνια υποστήριξη του Chrome για τις Progressive Web Apps (PWAs), τις οποίες η Google αρχικά υιοθέτησε ως αντικαταστάτη των Chrome apps στο Google Play store.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό