31 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Ο Chrome browser ενισχύεται με το Gemini Nano που τρέχει τοπικά στη συσκευή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google ενσωματώνει το Gemini AI στην desktop έκδοση του δημοφιλή Chrome browser. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Google I/O, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Chrome 126 θα χρησιμοποιεί το Gemini Nano για να τροφοδοτεί λειτουργίες AI απευθείας στη συσκευή, όπως η δημιουργία κειμένου.

Το Gemini Nano είναι το ελαφρύ μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που εισήγαγε η Google στο Pixel 8 Pro πέρυσι και, αργότερα, στο Pixel 8. Για να τοποθετηθεί το Gemini Nano στον Chrome, η Google ισχυρίζεται ότι βελτίωσε το μοντέλο και βελτιστοποίησε τον browser ώστε να “φορτώνει το μοντέλο γρήγορα”.

Η ενσωμάτωση θα σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως η δημιουργία κριτικών προϊόντων, δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα σχόλια απευθείας μέσα από τον Chrome. Η Microsoft πρόσθεσε ομοίως τον βοηθό AI Copilot στον Edge πέρυσι, επιτρέποντάς σας να κάνετε ερωτήσεις και να συνοψίζετε τις πληροφορίες στην οθόνη σας. Σε αντίθεση με το Gemini Nano στον Chrome, το Copilot στον Edge δεν εκτελείται τοπικά στη συσκευή σας.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταστήσει το Gemini διαθέσιμο στο Chrome DevTools, το οποίο χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για να κάνουν debug και να ρυθμίζουν τις εφαρμογές τους. Το Gemini μπορεί να παρέχει εξηγήσεις για τα μηνύματα σφάλματος, καθώς και προτάσεις για τον τρόπο διόρθωσης των προβλημάτων κωδικοποίησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό