16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο CEO της Google εξηγεί γιατί κάποιες Android συσκευές δεν λαμβάνουν νέες εκδόσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αποκαλύψεις από την εξελισσόμενη δίκη της Google στις ΗΠΑ για θέματα μονοπωλιακών πρακτικών μας έχει δώσει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις, όπως για παράδειγμα το τρομερά υψηλό ποσό που πληρώνει στην Apple για να έχει η τελευταία προεπιλεγμένο το Google Search στις συσκευές της.

Μια νέα ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με τον μεγαλύτερο, ίσως, και διαχρονικότερο βραχνά του Android OS: τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος στις νέες μεγάλες εκδόσεις. Αν αναρωτιέστε (και απογοητεύεστε) για το γεγονός ότι η συσκευή που επιλέξατε ή, καλύτερα, η εταιρεία που εμπιστευθήκατε δεν σας προσφέρει αναβαθμίσεις στην ώρα τους, τότε δεν έχετε παρά να κατηγορήσετε αποκλειστικά και μόνο την ίδια.

Σύμφωνα με τον Sundar Pichai, CEO της Google, η τελευταία όχι μόνο πιέζει τους κατασκευαστές να προσφέρουν πολλές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος (για 2 χρόνια είναι το ελάχιστο), αλλά τους επιβραβεύει και οικονομικά αν είναι συνεπείς. Για την ακρίβεια, οι εταιρείες που φροντίζουν να προσφέρουν αναβαθμίσεις ασφαλείας κάθε μήνα στην ώρα τους και πολλές μεγάλες εκδόσεις του Android OS, λαμβάνουν ως bonus μεγαλύτερο μερίδιο από τις υπηρεσίες της Google.

Είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς με την αδιαφορία που δείχνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών Android. Από την άλλη, θα είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να είχαμε μια εικόνα του κόστους που έχει μια εταιρεία για να κρατά ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα των πωληθέντων συσκευών της.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό