20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Χάαλαντ επέστρεψε κι η Σίτι πήρε μία άνετη νίκη ενάντια στην Έβερτον []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Σίτι  υποδέχτηκε στο «Etihad» την Έβερτον , για την 24η αγωνιστική της Premier League . Σ’ ένα όχι και τόσο δραστήριο παιχνίδι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ , στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα, σκόραρε δις (71′, 85′) και έφερε, προσωρινά, τους «πολίτες», στο +1 απ’ τη Λίβερπουλ .

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νωθρό. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε στο βασικό της σχήμα τον Χάαλαντ, μετά από 12 παιχνίδια απουσίας, λόγω τραυματισμού. Η Έβερτον, που παρατάχθηκε χωρίς τον Ντάις στον πάγκο, λόγω τιμωρίας, έκανε αυτό που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο, με αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στο 9′ του παιχνιδιού ο ‘Εντερσον πέφτει στα πόδια του Γκόντφρι, για να διεκδικήσει τη μπάλα, έχοντας ένα μικροτραυματισμό, που, εν τέλει δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς καμία σημαντική φάση, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, αλλά να μην απειλούν, ουσιαστικά, τα «ζαχαρωτά».

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι μπήκε πιο συγκεντρωμένη, πραγματοποιώντας την πρώτη καλή φάση, στο 47′ με τον Άλβαρεζ. Με την είσοδο των Ντε Μπρόινε και Γουόκερ (57′) το παιχνίδι άλλαξε ολοκληρωτικά. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 71′ έπειτα από κόρνερ, ο Ακέ πάσαρε στον Χάαλαντ κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Πίκφορντ. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε απ’ τη διαγώνια πάσα του Ντε Μπρόινε που βγάζει τον Νορβηγό απέναντι στην εστία του Άγγλου κίπερ και κάνει το τελικό 2-0.

Ενδεκάδες:Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα, 4-2-3-1): Έντερσον-Στόουνς,Ακάντζι,Ακέ,Ντίας-Νούνιες,Ρόντρι-Φόντεν,Άλβαρεζ,Ντοκού-ΧάαλαντΈβερτον (Γουόαν 4-2-3-1): Πίκφορντ-Μικολένκο,Μπρέιθγουεϊτ,Ταρκόφσκι,Γκόντφρι-Γκάρνερ,Γκουέγε-Γιανγκ,Χάρισον,ΜακΝίλ-Κάλβερτ Λιούιν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό