18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο φόρος ακίνητης περιουσίας κάνει το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη να φαίνονται φθηνές

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον υψηλότερο συντελεστή φόρου ακίνητης περιουσίας για ξένους αγοραστές, έχει πλέον η Σιγκαπούρη μετά τον διπλασιασμό του σχετικού φόρου την Πέμπτη.

Το 60% , σε τέλος χαρτοσήμου που πληρώνουν πλέον οι ξένοι για ένα σπίτι στη Σιγκαπούρη σημαίνει ότι οι δασμοί ξεπερνούν κατά πολύ εκείνους άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών προορισμών, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την Savills Plc.

Για την αγορά ενός ακινήτου αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, ένας ξένος αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει συνολικά, 65% σε φόρους στη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένων άλλων εισφορών, σε σύγκριση με περίπου 4% στη Νέα Υόρκη και 15% στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η Savills. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 3,25 εκατομμύρια δολάρια.

Η Σιγκαπούρη έχει περίπου διπλάσιο φορολογικό συντελεστή από το Χονγκ Κονγκ και το Βανκούβερ, τα οποία έχουν επίσης αυξήσει τους δασμούς για τους μη κατοίκους αγοραστές, μετά την «επέλαση» Κινέζων που συνέβαλαν στην άνοδο των τιμών των ακινήτων.

Το Χονγκ Κονγκ θα είναι πιθανότατα ωφελημένο από την αλλαγή πολιτικής της Σιγκαπούρης, επειδή οι  Κινέζοι πιθανότατα θα στραφούν σε αυτήν σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Ενώ το Χονγκ Κονγκ χρεώνει 30% τέλη χαρτοσήμου στις αγορές κατοικιών από ξένους, εκείνοι που αργότερα γίνονται μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος τους πίσω ως μέρος των προσπαθειών της πόλης να προσελκύσει επιχειρηματικά στελέχη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό