22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο φόβος και ο τρόμος των Αμερικάνων στο Βιετνάμ: Τρομακτική προσομοίωση δείχνει τις θανατηφόρες παγίδες των Βιετκόνγκ ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι χρήστες του Reddit έμειναν σοκαρισμένοι μετά την παρακολούθηση σκληρού υλικού που δείχνει παραδείγματα παγίδων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η σύγκρουση δεκαετιών, κατά την οποία οι ΗΠΑ υποστήριξαν το Νότιο Βιετνάμ, εναντίον του Βορείου , είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, μεταξύ των οποίων και 60.000 Αμερικανών στρατιωτών.

Ο πόλεμος ήταν γνωστός για τις αντάρτικες μεθόδους των Βιετκόνγκ, οι οποίοι επινόησαν πολυάριθμες παγίδες – για τις οποίες ο στρατός των ΗΠΑ ήταν απλώς απροετοίμαστος.

Αρχικά, αυτές οι παγίδες συχνά σχεδιάζονταν για να ακρωτηριάζουν αντί να σκοτώνουν, πράγμα που σήμαινε ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ έπρεπε να μεταφέρουν τους τραυματίες τους, καθιστώντας τις επιχειρήσεις ακόμα πιο δύσκολες.

Ένα βίντεο στο TikTok με τίτλο «Μερικά παραδείγματα των φρικτών παγιδων που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ», δείχνει μια σειρά από αυτές τις φρικτές παγίδες των Βιετκόνγκ . Το βίντεο δεν θα μπορούσε να παρέλειιψε τα punji sticks, τα ακονισμένα παλούκια από μπαμπού ή από μέταλλο που τοποθετούνταν όρθια στον πυθμένα της τρύπας και μετά καλύπτονταν από χόρτα ή φύλλα.

Δείτε το βίντεο:

@clipsmovieusa Whoever Invented The Vietnam Trap Was Unethical! #foryou #tiktokusa #science #usa_tiktok #learnontiktok ♬ original sound – Science Daily

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό