22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Φατζόλι πόνταρε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μέρες περνούν και το σκάνδαλο του στοιχήματος που έχει πλήξει το ιταλικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να μεγαλώνει. Τα ονόματα έχουν γίνει πλέον τέσσερα, ακόμα κι αν ο Νίκολα Ζαλέβσκι δεν βρίσκεται στο μητρώο υπόπτων της Εισαγγελίας του Τορίνο, σε αντίθεση με τους Νικολό Φατζόλι, Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο.

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι ο Φατζόλι έχει εμπλέξει και τον Τονάλι και τον Τζανιόλο για να λύσει το θέμα του χρέους με τους μπουκ, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες ο παίκτης της Γιουβέντους είχε στοιχηματίσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που έδωσε στους δύο παίκτες τις επαφές των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι για τη συλλογή των στοιχημάτων και οι οποίοι εγγυήθηκαν στους Ιταλούς διεθνείς ασφαλείς διακομιστές για το πού μπορούσαν να στοιχηματίσουν.

Ο Τονάλι άνοιξε λογαριασμό στην πλατφόρμα worldgame365.me ενώ ο Zaniolo στο Evoz9.fx-gaming.net, αμφότερες παράλληλες με την αγορά και ως εκ τούτου παράνομες, επειδή δεν αναγνωρίζονται από το κράτος.

Όμως, όπως αναφέρθηκε, οι ερευνητές επεξεργάζονται τις συνομιλίες κινητών τηλεφώνων και των τριών παικτών για την κι άλλων παικτών, οι οποίοι φαίνονται να είναι περίπου δέκα συνολικά και όλοι ποδοσφαιριστές. Οι φήμες κάνουν λόγο και για συμπαίκτη του Φατζόλι, ο οποίος είναι στην ίδια ηλικία με αυτόν.

Προφανώς, το χάος που δημιουργείται από την κατάσταση πιέζει τις έρευνες που γίνονταν με απόλυτη μυστικότητα για περίπου ένα χρόνο και οι οποίες αναμενόταν να ολοκληρωθούν πριν δημοσιοποιηθούν, με τις ειδοποιήσεις που εστάλησαν στους εμπλεκόμενους παίκτες. Όμως, η υπόθεση έχει πια «εκραγεί» και οι ανακριτές προσπαθούν να επιταχύνουν χωρίς να χάσουν τα κομμάτια στην πορεία.

Αφού κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και κάθε φορητή συσκευή τους, ο Τονάλι έχει ζητήσει να ανακριθεί και μαζί με τον Τζανιόλο έχουν ήδη επαναλάβει στους ερευνητές ότι έπαιξαν μόνο πόκερ και blackjack, χωρίς να γνωρίζουν ότι το έκαναν σε παράνομες τοποθεσίες.

Εν τω μεταξύ, η λίστα στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης, η οποία επίσης ερευνά για να διαπιστώσει εάν οι εμπλεκόμενοι παίκτες αντιτάχθηκαν στην απαγόρευση στοιχηματισμού σε ποδοσφαιρικά γεγονότα, είναι μεγαλύτερη από αυτή που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς του Τορίνο.

Ο φόβος των ερευνητών είναι ότι η συνάφεια της υπόθεσης θα μπορούσε να παρακάμψει τις έρευνες συμπεριλαμβάνοντας ποδοσφαιριστές που δεν σχετίζονται με τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος προκειμένου οι ανακριτές να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης καθώς περνούν οι εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό