19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Φέντερερ δωρίζει μισό εκατομμύριο δολάρια για τα παιδιά της Ουκρανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έμεινε αδιάφορος στον πόνο που έπληξε την Ουκρανία. Ο Ελβετός θρύλος του τένις δώρισε 500.000 δολάρια ως βοήθεια στα παιδιά της δοκιμαζόμενης από τη ρωσική εισβολή χώρας.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία τρομάζει εμένα και την οικογένειά μου», έγραψε ο πρώην Νο 1 του τένις. «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες εξαιτίας του πόνου αθώων ανθρώπων. Ας υπερασπιστούμε την ειρήνη».

Στη συνέχεια εξειδίκευσε: «Πρώτα απ΄ όλα, θέλω να βοηθήσω τα παιδιά με την υποστήριξή μου. Επί του παρόντος περίπου 6 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας δεν πηγαίνουν σχολείο. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Και συμπλήωρωσε: «Θέλουμε να τα υποστηρίξουμε στην καταπολέμηση αυτής της εξαιρετικά τραυματικής εμπειρίας. Θα παρέχουμε υποστήριξη σε παιδιά από την Ουκρανία. Μέσω του Roger Ίδρυμα Federer, θα υποστηρίξουμε το War Child Holland δωρίζοντας 500.000 $ για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά της Ουκρανίας θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό