18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Τόμας Τούχελ βλέπει ξανά από… απέναντι την Ντόρτμουντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τόμας Τούχελ επιστρέφει στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» ως τεχνικός της μεγάλης αντιπάλου της Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου. Για μια διετία, ο Γερμανός κόουτς υπήρξε στο τιμόνι των Βεστφαλών, ωστόσο έφυγε κάπως… επεισοδιακά.

Στις 19 Απριλίου 2015, ο Τόμας Τούχελ υπέγραψε στην Ντόρτμουντ, ως διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ. Με την Μπορούσια κατέκτησε ένα Κύπελλο Γερμανίας και την οδήγησε και στο Champions League.

Δύο χρόνια αργότερα, ξεκίνησαν οι φήμες περί ρήξης των σχέσεων του Τούχελ με τον σύλλογο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο σκάουτερ της ομάδας κατάφερε να «κλείσει» τον Ισπανό, Μιγκέλ Τόρες. Ο Γερμανός προπονητής τελευταία στιγμή είπε «όχι» στην μεταγραφή του νεαρού, γεγονός που δημιούργησε δυσαρέσκεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το καλοκαίρι του 2016, είχε ξεκαθαριστεί ότι οι Ιλκάι Γκιντογκάν, Ματς Χούμελς και Χένριχ Μχιταριάν θα παραμείνουν στο ρόστερ της Ντόρτμουντ, αφού αποτελούσαν σημαντικούς πυλώνες της ομάδας. Τελικά πουλήθηκαν και οι τρεις με αποτέλεσμα να ενοχληθεί έντονα ο Τούχελ, με την αθέτηση της συμφωνίας. Ακόμη, ο σύλλογος έκανε συμφωνίες με παίκτες και έφτανε έως και την υπογραφή, τη στιγμή που ο Γερμανός δεν είχε την παραμικρή ιδέα.

Ο ισχυρός άνδρας της Ντόρτμουντ χαρακτήριζε τον Τούχελ ως «έναν δύσκολο και απαιτητικό άνθρωπο».

Το γεγονός που τους έφερε στην απόλυτη σύγκρουση ήταν όταν ο Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε συμφώνησε με την απόφαση της UEFA να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μονακό, για το Champions League, ένα εικοσιτετράωρο αφότου το πούλμαν των Βεστφαλών είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση. Ο Τόμας Τούχελ αποχώρησε από την Ντόρτμουντ τον Μάιο του 2017.

Έξι χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν. Το ντεμπούτο του στον πάγκο των Βαυαρών ήταν κόντρα στην πρώην του ομάδα, Ντόρτμουντ. Μάλιστα, κατάφερε να νικήσει με σκορ 4-2 στο «Αλιάνζ Αρένα».

Ο Τούχελ καλείται τώρα να επισκεφθεί ξανά το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», αλλά αυτή τη φορά στην αντίπερα όχθη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό