20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Τραμπ αποκοιμήθηκε την ώρα της ποινικής δίκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που κεντρικό θέμα στις ΗΠΑ ήταν η ιστορική ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, αυτός αποφάσισε να πάρει έναν… υπνάκο μέσα στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει παροξυσμό στα social media.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκοιμήθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ιστορικής ποινικής δίκης του στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη σιωπή της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ -είτε πρώην είτε εν ενεργεία- είναι αντιμέτωπος με ποινική δίκη.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης το δικαστήριο στο Μανχάταν επικεντρώθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δίκη ενώ αναμένεται, στη συνέχεια, να εστιάσει στην επιλογή των ενόρκων.

Η διαδικασία της επιλογής των ενόρκων θα μπορούσε μάλιστα να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή και περισσότερο. Η δίκη δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά το μεγαλύτερο μέρος της.

«Συνελήφθη» να έχει αποκοιμηθεί δύο φορές – Διαψεύδουν οι δικηγόροι του

Αντίθετα από τη… συνήθη συμπεριφορά του, ο Τραμπ κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του ήταν σιωπηλός, χωρίς πολλές αντιδράσεις και χωρίς θεατρινισμούς.

Όπως, μάλιστα, μετέδωσε το BBC, κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ήταν συνοφρυωμένος και νευρικός. Κατά διαστήματα, παρακολουθούσε τον εισαγγελέα ή ψιθύριζε κάτι στον συνήγορό του.

Βέβαια, αν και πολλοί στα ΜΜΕ και στα social media έσπευσαν να σχολιάσουν πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αλλαγή στάσης του Τραμπ και πως αποφάσισε να «πάρει την υπόθεση στα σοβαρά», τελικά ίσως απλά να… νύσταζε!

Τουλάχιστον, αυτό δείχνει η αναφορά δύο δημοσιογράφων μέσα από τη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι μετέδωσαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποκοιμήθηκε δύο φορές, την ώρα της δίκης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η ομάδα του Τραμπ αργότερα αρνήθηκε τις αναφορές ότι ο πρώην πρόεδρος δυσκολευόταν να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά ή ακόμη και πως είχε αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, λέγοντας στην Independent: «Αυτά είναι 100% Fake News που προέρχονται από “δημοσιογράφους” που δεν βρίσκονταν καν στην αίθουσα του δικαστηρίου».

Ο… κακός χαμός στο Twitter

Όπως είναι φυσικό, ακολούθησε φρενίτιδα στα social media με τα hashtags #SleepyDon και #SleepyDonald να «εκτοξεύονται» στην κορυφή των trends στο Twitter.

«Ουδέποτε ως τώρα άκουσα να αποκοιμιέται κατηγορούμενος στη δίκη του, πόσο μάλλον την πρώτη μέρα», έγραψε o Πριτ Μπαράρα, πρώην εισαγγελέας για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, τον οποίο είχε απολύσει ο Τραμπ.

«Δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να γνωρίζει ότι όταν ο κατηγορούμενος αποκοιμιέται κατά την επιλογή ενόρκων στην ποινική δίκη του, δεν κάνει καλή εντύπωση στους πιθανούς ενόρκους», πρόσθεσε ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ρενάτο Μαριότι.

«Ειλικρινά, αφήστε τον να κοιμηθεί. Σύρτε τον με καροτσάκι σε ψεύτικο οβάλ γραφείο στο Trump National [λέσχη γκολφ του Τραμπ], πείτε του ότι είναι πρόεδρος, δώστε μια Diet Coke κι ένα χάμπουργκερ, βάλτε του ένα ντοκιμαντέρ για τη Φύση, κλείστε ήσυχα την πόρτα και απομακρυνθείτε. #Sleepy Don», έγραψε η Τζόαν “JoJoFromJerz” Καρντούτσι, γνωστή προσωπικότητα στα αμερικανικά social media.

«Αν είχε αποκοιμηθεί ο Μπάιντεν στο μέσο οποιασδήποτε κατάστασης θα ήταν μεγάλο θέμα. Αλλά αυτός ο τύπος δικάζεται και αποκοιμιέται κι είμαι σίγουρος ότι οι πηχιαίοι τίτλοι αύριο δεν θα αφορούν τον «κοιμισμένο Τραμπ να θέτει ερωτήματα για την διανοητική υγεία», «κάρφωσε» τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο πολιτικός ιστορικός Μπράιαν Ρόζενγουολντ.

Το γεγονός δεν άφησαν, φυσικά, ασχολίαστο ούτε παρουσιαστές σατιρικών εκπομπών, όπως ο Τζίμι Κίμελ.

Ο Τραμπ κατηγορείται για 34 πλαστογραφίες λογιστικών εγγράφων της επιχείρησής του, της Trump Organization, με στόχο να κρυφτούν ως «δικαστικά έξοδα», πληρωμές που έγιναν στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016 για να εξαγοραστεί η σιωπή της πρώην πορνοστάρ, Στέφανι Κλίφορντ, γνωστής ως Στόρμι Ντάνιελς για τη φερόμενη ερωτική σχέση της με τον Τραμπ. Ο ίδιος το αρνείται και έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει αθώος και σε όλες τις κατηγορίες στις τρεις άλλες ποινικές υποθέσεις του υποστηρίζοντας ότι οι νομικοί μπελάδες του εντάσσονται στο πλαίσιο ενός «κυνηγιού μαγισσών» των Δημοκρατικών εις βάρος του, που ισοδυναμεί με «παρέμβαση στις εκλογές» του Νοεμβρίου, καθώς επιδιώκει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό