20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο τιμητικός χαιρετισμός για τον νικητή ενός απίθανου διαγωνισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι καμήλες κοστίζουν πολλά χρήματα στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  και στην αραβική χώρα οι Βεδουίνοι τιμούν αυτό το δημοφιλές ζώο με ένα διαγωνισμό ομορφιάς στο πλαίσιο του φεστιβάλ Al Dhafra.

Στον διαγωνισμό παίρνουν μέρος 17 καμήλες, που έχουν φτάσει εκεί μαζί με τους εκτροφείς και τους βοηθούς τους.

Reuters

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αγορά μεταξύ των εμπόρων και των εκτροφέων καμήλας αλλά και να διδαχθούν οι νεότεροι για τους προγόνους τους», λέει ο διευθυντής του φεστιβάλ Μοχάμεντ Αμπντουλάχ Μουχαϊρί.

Στον φετινό διαγωνισμό μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ρασίντ Αλί αλ Μανσούρι, ο οποίος είδε τρεις καμήλες του, την Φάζαα, τη Μισκ και την Αζάγιεμ να βραβεύονται για την…ομορφιά τους.

«Η νίκη είναι συμβολική, αλλά το συναίσθημά της απερίγραπτο», αναφέρει ο αλ Μανσούρι που εκτρέφει καμήλες την τελευταία 20ετία, ενώ θέλοντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη της καμήλας στην χώρα του τονίζει:

Reuters

«Με ή χωρίς το πετρέλαιο η χώρα δεν θα επηρεαζόταν, όμως μια καμήλα γίνεται το μεταφορικό σου μέσο, πηγή γιαουρτιού, πηγή κρέατος, είναι μεγάλο κομμάτι της οικονομίας μας».

Το ετήσιο φεστιβάλ έχει στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βεδουίνων στα ΗΑΕ και να δώσει κίνητρο στους εκτροφείς να συνεχίσουν αδιάκοπα τη φροντίδα των ζώων τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό