16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA μέχρι το 2027

Ειδήσεις Ελλάδα

FIFA

ΘΩΜΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
16.03.2023 | 11:11

Ο Τζάνι Ινφαντίνο στην Ινδονησία
2022 ACHMAD IBRAHIM / AP IMAGES

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι και το 2027, μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο 73ο Κογκρέσο της FIFA στη Ρουάντα. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA στο 73ο Κογκρέσο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, το οποίο διεξήχθη στη Ρουάντα.

Ο Ελβετός ποδοσφαιρικός παράγοντας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη συγκεκριμένη διαδικασία και έτσι δεν χρειάστηκε η διενέργεια εκλογικής διαδικασίας, παρά μόνο “επιδοκιμασία”.

Στις δηλώσεις του πριν από την εκλογή ο Ινφαντίνο τόνισε ότι θα εισαχθεί το VAR και στις λιγότερο εύπορες χώρες, ενώ τόνισε ότι είναι στη διαδικασία εισαγωγής ενός νέου κανόνα για το οφσάιντ που θα “βοηθά” τους επιθετικούς αλλά παραμένει ακόμα υπό διάσκεψη.

Παράλληλα στις υποσχέσεις του για τη νέα του θητεία, αναφέρθηκε στο Μουντιάλ γυναικών του 2023 που θα διεξαχθεί με 32 ομάδες και όχι 24 όπως μέχρι πρότινος, αλλά και για το Μουντιάλ 2026, το οποίο για πρώτη φορά θα έχει 48 φιναλίστ αντί για 32.

Τέλος μίλησε και για την απόφαση της FIFA για τη δημιουργία ενός νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια μεταξύ 32 ομάδων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό