23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νέα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε για τους στόχους του νέου κόμματος, τα πρώτα δημοσκοπικά αποτελέσματα, τις ενδεχόμενες συνεργασίες, ενώ απάντησε και στα «καρφιά» του Στέφανου Κασσελάκη.

«Φιλοδοξούμε το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς να δώσει ένα διαφορετικό τόνο, ένα διαφορετικό ύφος και κυρίως ένα διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο στον κοινοβουλευτικό διάλογο αλλά και μέσα στην κοινωνία. Αυτό χρειάζεται ο προοδευτικός χώρος και ο κόσμος της αριστεράς και αυτή είναι η βασική μας επιδίωξη για το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Να διατυπώσουμε έναν σοβαρό, συγκροτημένο, ψύχραιμο αλλά και μαχητικό, λόγο στο αριστερό και προοδευτικό σκέλος του πολιτικού φάσματος».

Ο Αλέξης Χαρίτσης, στη συνέντευξη που έδωσε στο Mega, υπογράμμισε ότι: «Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη η οποία λειτουργεί με ηγεμονικούς όρους σε όλα τα ζητήματα. Ο κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε ως ο πρωθυπουργός του «νόμου και της τάξης» και έχουμε καταλήξει να κυριαρχεί η αυθαιρεσία και μια ολόκληρη κοινωνία να βρίσκεται στην απόλυτη ανασφάλεια».

«Αποτροπιασμός για την δολοφονική επίθεση στον νέο αστυνομικό»

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό αθλητικής βίας ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την δολοφονική επίθεση στον νέο αστυνομικό. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι ανάληψη ευθύνης η μία σύσκεψη μετά την άλλη για επικοινωνιακούς λόγους χωρίς να παρουσιάζεις προτάσεις». Και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να αναβαθμιστεί η αθλητική δικαιοσύνη, να αποκτήσει μορφή κρατικής υπηρεσίας η Διαρκής Επιτροπή για την Αθλητική Βία, να εφαρμόζεται ο νόμος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι και η αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Για το φλέγον ζήτημα της ενέργειας και των νέων χρωματιστών τιμολογίων, ο κ. Χαρίτσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συζητάμε για την ουσία των πραγμάτων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια χονδρεμπορική αγορά ρεύματος που λειτουργεί ολιγοπωλιακά, με όρους καρτέλ και εκτοξεύει τις τιμές σε πολλαπλάσιο επίπεδο. Και μετά συζητάμε αν το τιμολόγιο του ενός χρώματος ή του άλλου θα είναι μισό ευρώ ανά μεγαβατώρα πιο φτηνό ή πιο ακριβό. Δεν είναι εκεί το ζήτημα».

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας»

Σχετικά με την απόφαση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αιχμές Κασσελάκη, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτό τον δρόμο». Και υπογράμμισε: «Κάναμε αυτό που επέβαλε η συνείδηση μας και η κληρονομιά την οποία δημιουργήσαμε 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως αυτό που μας επέβαλε η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία για το μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε πολιτική για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Να παρουσιάσουμε ένα σαφές ελπιδοφόρο όραμα για το μέλλον της, μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα απαντά στις πολύ μεγάλες αγωνίες της».

«Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα πορευτούμε μόνοι μας, θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει δυνατότητα συμπόρευσης με αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις εφόσον αυτή γίνεται σε προγραμματική βάση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και όχι συνεννοήσεις σε επίπεδο κορυφής πίσω από κλειστές πόρτες».

«Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο αριστερό και προοδευτικό λόγο, αυτό θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε το επόμενο διάστημα, αυτός είναι ο στόχος της Νέας Αριστεράς» κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό