22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Στέφανος Τζίμας είναι το επόμενο πρότζεκτ

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΟΚ

ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
27.02.2023 | 14:30

Ο Στέφανος Τζίμας
INTIME

Ο Στέφανος Τζίμας είναι το νέο “φυντάνι” των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ένα 17χρονο παιδί που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιάς του και κόντρα στον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες έδειξε μέρος του ταλέντου του, στο ντεμπούτο του στην Stoiximan Super League.

Ο Στέφανος Τζίμας, το next big thing του ΠΑΟΚ “συστήθηκε” στον αγώνα με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, με τον πολύπειρο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να τον συντροφεύει στο ντεμπούτο του.

Στο 85’ του αγώνα του Δικεφάλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και με το παιχνίδι “κολλημένο” στο 0-0, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Σουριναμέζο μαζί με τον νεαρό επιθετικό.

Από τη μία μπήκε ο Μπίσεσβαρ, από τους τελευταίους της γενιάς των “αήττητων” πρωταθλητών που έγραψαν ιστορία, και από την άλλη ο νεαρός Τζίμας, που έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα της Stoiximan Super League με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 17 ετών, 1 μήνα και 19 ημερών.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην 7η του σεζόν στον ΠΑΟΚ -με ένα διάλλειμα εξάμηνου δανεισμού στην Κύπρο- και με περισσότερα από 14.000 αγωνιστικά λεπτά σε 241 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις συντρόφευσε τον… μικρό, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν προκύψει από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Τζίμας, το επόμενο πρότζεκτ μετά τον Κούτσια

Ο Στέφανος Τζίμας εκτιμάται ότι είναι κορυφαίος επιθετικός στην ηλικία του και οι προσδοκίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για αυτόν είναι τεράστιες. Ήδη ομάδες από το εξωτερικό, με κορυφαία εξ αυτών τη Μίλαν έχουν στείλει σκάουτς στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσουν σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β’.

Την ίδια ώρα βέβαια ο Δικέφαλος φρόντισε να του δώσει νέο συμβόλαιο, με πολύ καλές αποδοχές για ένα παιδί 17 ετών, που θα τον κρατήσει στην Τούμπα τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο του 2025. Και με αυτό το συμβόλαιο, στο οποίο δεν έχει προσδιοριστεί ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του, τού έδειξε ότι πλέον λογίζεται ως ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας.

Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν ήρθε στην Τούμπα η πρόταση από τη Chicago Fire για τον Γιώργο Κούτσια, οι άνθρωποι του Δικεφάλου επέλεξαν να είναι ο Στέφανος Τζίμας το πρότζεκτ στο οποίο θα δώσουν προτεραιότητα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και αυτή ήταν μια από τις αιτίες που ο ΠΑΟΚ συναίνεσε τελικά στο να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του Κούτσια στο MLS.

Η αλήθεια είναι ότι ο νεαρός στα Γιάννινα χάρισε ορμή στην επίθεση του ΠΑΟΚ και μέσα στα λίγα λεπτά της συμμετοχής του είχε δύο – τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει. Μαζί πάντα με τον… γερόλυκο πλέον τον Μπίσεσβαρ, που είχε δοκάρι, λίγο έλειψε να δώσουν την νίκη στο Δικέφαλο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό