21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Μισιαούλη και Καβάζογλου – Η ιστορία που τον συγκίνησε

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, όπου το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το μνημείο των Ηρώων Μισιαούλη και Καβάζογλου.

«Τιμούμε σήμερα δύο αγωνιστές του ΑΚΕΛ που εκτελέσθηκαν από τουρκοκύπριους ακροδεξιούς επειδή αγωνίζονταν για την αδελφοσύνη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι αγώνες τους μας εμπνέουν πάντα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η παρουσία σας τιμά τη θυσία τους και αναγνωρίζεται αυτό που έδωσαν. Το πολυτιμότερο αγαθό. Τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Και σας ευχαριστούμε για αυτό» επεσήμανε  από την πλευρά της η κόρη του Κώστα Μισιαούλη , Στέλλα που επί χρόνια εκλεγόταν βουλευτής με το ΑΚΕΛ.

Στις 11 του Απρίλη 1965, οι Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστας Μισιαούλης, δολοφονήθηκαν  από μέλη της ακροδεξιάς τουρκοκυπριακής  οργάνωσης στο παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, κοντά στην Κόσιη.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την κόρη του Κ.Μισιαούλη να του μεταφέρει μια ιστορία που θυμάται από τον πατέρα της.

Η Στέλλα,  μοιράστηκε την τελευταία εικόνα που είχε μαζί του λίγο πριν την δολοφονία. «Ηταν Κυριακή , η μαμά ετοίμαζε το φαγητό. Είχαμε ψητό με πατάτες και ο μπαμπάς ετοιμάστηκε να φύγει για την αποστολή και τρέξαμε να τον φιλήσουμε και με παράπονο, με νάζια τα κορίτσια στον μπαμπά. “Πάλι θα μείνουμε σπίτι; Δεν θα μας πάρεις βόλτα;” του είπαμε  και μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει μόλις επιστρέψει . Δεν επέστρεψε ποτέ» είπε η Στέλλα Μισιαούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό