18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα της Πάτρας (Αγίου Αλεξίου) που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», Σπύρος Σκιαδαρέσης συνοδευόμενος από την αν. Τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Καθηγήτρια Ιατρικής, Κατερίνα Σολωμού και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αχαΐας, ιατρό, Νικόλαο Φιλιώτη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Αφού περιηγήθηκαν στους χώρους της υγειονομικής δομής, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και με ασθενείς, έγιναν δεκτοί από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κ.Υ. Βόρειου Τομέα, Χάρη Μπακόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για το έργο που επιτελείται, για τις ιατρικές υπηρεσίες και τη φροντίδα που προσφέρονται στους ασφαλισμένους με τη χρήση αξιόλογου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Επίσης, ο κ. Μπακόπουλος ενημέρωσε για την εφαρμογή του μέτρου των εφημεριών του Σαββατοκύριακου, που έχει μεγάλη απήχηση, καθώς οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλονται σε πολύωρες αναμονές στα εξωτερικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων.«Το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού, αλλά και της οργάνωσης που έχει επιτύχει ο διευθυντής του. Θα μπορούσε μάλιστα, ο τρόπος λειτουργίας του, να αποτελέσει ‘οδηγό’ και για υπόλοιπα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, που αποτελούν πυλώνες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Την ίδια ώρα, τα Κέντρα Υγείας στην περιφέρεια υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι πρώτιστη υποχρέωση και ευθύνη της πολιτείας, η παροχή δωρεάν και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και φροντίδας προς όλους τους πολίτες. Ο συνδυασμός μας πιστεύοντας στη δυναμική των Κέντρων Υγείας προτείνει μία δέσμη μέτρων στην κατεύθυνση λειτουργίας ενός ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Με τη δημιουργία αστικών Κέντρων Υγείας 24ωρης λειτουργίας και με ΤΟΜΥ που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Παράλληλα, είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωσή τους με βασικές ιατρικές ειδικότητες για να υπάρχει σωστή κάλυψη, όπως επίσης, και η κτιριακή αναβάθμισή τους», δήλωσε ο κ. Σκιαδαρέσης.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό