17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Σκρέκας και το «κοστούμι» του Άδωνι, το «κόσκινο» Χατζηδάκη και τι ψάχνει η ΔΕΗ ΑΝ. στη Βουλγαρία – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

«Κοστούμι»

Φεύγοντας από το υπουργείο Ανάπτυξης – το Επενδύσεων το πήρε μαζί του ο κ. Νίκος Παπαθανάσης – ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης φαίνεται ότι από την μετακόμιση ξέμειναν και ορισμένα πράγματα στην Κάνιγγος. Λέγεται ότι μεταξύ αυτών ήταν και ένα «κοστούμι». Κι αν κρίνω από τον σωματότυπο του κ. Κώστα Σκρέκα, νομίζω ότι του κάνει….

«Μεγαλεία»

Ετσι, λοιπόν, ο κ. Σκρέκας σκέφτεται σύντομα να … «ντυθεί» Αδωνις Γεωργιάδης και να αρχίσει τα «σούρτα – φέρτα» στα … σούπερ μάρκετ. Θυμάται βέβαια τα μεγαλεία του κ. Γεωργιάδη – τις τηλεοπτικές κάμερες, τις συνεντεύξεις, τις δηλώσεις – και πιθανόν να σκέφτεται «γιατί εγώ δεν μπορώ;» δίνοντας καταφατική απάντηση στον εαυτό του.

«Περατζάδα»

Και έχει και λόγο. Παλεύει με «θηρία και δαίμονες», που ενδημούν στην … αγορά για να κατεβάσει τις τιμές 5%, να μην το κεφαλαιοποιήσει στα … Τρίκαλα; Ετσι, λοιπόν, σκέφτεται μόλις αρχίσουν να τοποθετούνται τα καρτελάκια με την μείωση στα ράφια και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, να αρχίσει και την … «περατζάδα» από τα σούπερ μάρκετ και τα τηλεοπτικά στούντιος.

Ελπίζει

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια ή μάλλον προυπόθεση. Θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί καρτελάκια σε τουλάχιστον 500 κωδικούς. Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει πιάσει τους 250 κωδικούς, αλλά μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, έχει ακόμη αρκετό διάστημα. Κι ως εκ τούτου είναι αισιόδοξος. Και ελπίζει ότι θα πάρει τη ρεβάνς από τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον συντοπίτη του υπουργό Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είθε….

Προβληματισμός

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών μετά τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εσόδων το Σεπτέμβριο του τρέχοντος καθώς αυτά εμφανίζονται μειωμένα κατά 255 εκατ. ευρώ ή 4,8% έναντι του στόχου. Επισήμως στην Καραγεώργη Σερβίας λένε ότι αυτό συνέβη λόγω του ότι το ποσό που αφορά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θα εισπραχθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις, κατά τους μήνες Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με την ισχύουσα, κατά την κατάθεση της εισηγητικής έκθεσης του Προϋπολογισμού 2023, νομοθεσία. Αντί αυτού με τη νέα νομοθεσία ορίστηκε η πληρωμή του φόρου σε 8 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης τον Ιούλιο 2023.

Έκτακτο βοήθημα

Ενδιαφέρον όμως έχει τι λένε ανεπισήμως. Όπως μου ψιθύρισε καλά ενημερωμένη πηγή ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης βλέποντας αυτά τα στοιχεία και παρά τις εξηγήσεις που του δίνονται επισήμως ότι ουσιαστικά είναι τεχνικό το ζήτημα, έχει ζητήσει να του κάνουν εκτίμηση για την πορεία των εσόδων έως το τέλος του έτους μετά και τις πρόσφατες καταστροφές και τις αναστολές πληρωμών φόρων και χρεών ώστε να μπορεί να ενημερώσει αρμοδίως τον ίδιο τον πρωθυπουργό το κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε εκείνος να λάβει την απόφαση για το αν θα δοθεί ή όχι έκτακτο βοήθημα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Κάτι θα δοθεί πάντως όπως λένε αρμοδίως…

—–

ΔΕΗ ΑΝ.

Η ΔΕΗ, όπως μαθαίνω, δεν σταματά το επενδυτικό της σεργιάνι… στα Βαλκάνια.

Πράγματι, δεν κοιτάζει να κάνει κάποια εξαγορά – μεγάλη όπως έπραξε με την Enel Ρουμανίας αλλά στο μικροσκόπιο της έχει βάλει διάφορα έργα ΑΠΕ.

Και το «όχημα» για την απόκτηση τέτοιων assets δεν είναι άλλο από τη θυγατρική της τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες – ΔΕΗ ΑΝ.».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, λένε οι πληροφορίες μου, που τον χάνεις που τον βρίσκεις, γυρνά από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Τελευταία στάση του ήταν στη Σόφια. Κι εκεί σύμφωνα με άνθρωπο μου, η ΔΕΗ ΑΝ εξετάζει δύο τρία χαρτοφυλάκια ΑΠΕ και μάλιστα αιολικών πάρκων.

Σε ένα από αυτά θα καταλήξει κι εμείς αναμένουμε τη νέα είδηση…

—-

ΣΕΒ

Σας έχω ενημερώσει και προφανώς το διαπιστώνετε κι εσείς ότι ο ΣΕΒ έχει αναπτύξει μία διαφορετική επικοινωνιακή στρατηγική για τις θέσεις του.

Στην πρώτη γραμμή είναι η δημοσιοποίηση special reports, η διοργάνωση εξειδικευμένων εκδηλώσεων και η συμμετοχή στελεχών του σε συνέδρια.

Ο «Σφυγμός του Επιχειρείν»

Αυτήν την περίοδο, λοιπόν, ετοιμάζει τη μεγάλη ετήσια έρευνα των επιχειρήσεων – μελών του «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν».

Και τις καλεί να συμμετέχουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Νέες ενότητες

Η έρευνα επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά, αλλά η φετινή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς διευρύνεται με νέες ενότητες στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, που για το 2023 είναι το Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον και η Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Εργασιακά

Η έρευνα φέτος θα πάει σε αρκετό βάθος, καθώς μόνο στην ενότητα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, ο ΣΕΒ ρωτάει τις επιχειρήσεις τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, όπως εάν εφαρμόζουν ευελιξία στην οργάνωση & διευθέτηση του χρόνου εργασίας ή εάν υλοποιούν δράσεις ενίσχυσης ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Όσοι πιστοί προσέλθετε. Τα αποτελέσματα, αναμένονται, αρχές Δεκεμβρίου…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό