24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε από τον πρώην κηπουρό του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές της Δικαιοσύνης, τα δύο πρόσωπα δολοφονήθηκαν από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς.

Δικαστικός αξιωματούχος της επαρχίας Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, διευκρίνισε ότι ο σκηνοθέτης χρωστούσε 300 εκατομμύρια ριάλια (περί τα 600 ευρώ) στον πρώην υπάλληλό του. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «ο βασικός ύποπτος είχε εργασθεί ως κηπουρός στην βίλα του Νταριούς Μερτζουί και ήταν οργισμένος μαζί του για οικονομικούς λόγους».

Να σημειωθεί πως συνολικά, τέσσερις άνθρωποι ενέχονται στις δολοφονίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις διείσδυσαν στην κατοικία του σκηνοθέτη και τον μαχαίρωσαν στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του δολοφονήθηκε στο δωμάτιό της, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του Βαχιντέχ Μοναμαντιφάρ, σεναριογράφο 54 ετών, στην κατοικία τους στο Καράτζ, κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό