19.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο Σηκουάνας ξανανοίγει για κολύμπι ενόψει 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κι έναν αιώνα αργότερα, ο ποταμός Σηκουάνας είναι και πάλι κατάλληλος για κολύμπι: μια απαγόρευση που εξαλείφθηκε χάρη σε μια εντυπωσιακή παρέμβαση ανάπλασης, η οποία εφαρμόστηκε ακριβώς ενόψει των Αγώνων του 2024, που θα δουν τη γαλλική πρωτεύουσα ως τόπο διεξαγωγής τους.

Αυτές τις ημέρες έχει μπει στο τελικό στάδιο ένας ιστορικός καθαρισμός του διάσημου ποταμού που διασχίζει το κέντρο της Πόλης του Φωτός και τα επίπεδα ρύπανσης του οποίου έχουν ήδη μειωθεί δραστικά τα τελευταία 20 χρόνια.

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού ορίζει ότι τρία Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αγωνίσματα, όπως είναι το τρίαθλο, ο μαραθώνιος κολύμβησης και το παρατρίαθλο θα πραγματοποιηθούν στον Σηκουάνα.

Στενά συνδεδεμένες με το μεγάλο αυτό γεγονός, έως το 2025 θα δημιουργηθούν τρεις περιοχές κολύμβησης, οι οποίες θα επιτρέψουν στους Παριζιάνους και στα εκατομμύρια τουρίστες που ταξιδεύουν στην πόλη να μπορούν να κολυμπήσουν και να βουτήξουν στα νερά του ποταμού.

Αυτές οι τρεις περιοχές, όπως περιγράφονται από την δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, θα βρίσκονται κοντά στο νησί Σεν Λουί, και στα ανατολικά και δυτικά άκρα της πόλης. Προς το παρόν, η κολύμβηση επιτρέπεται μόνο στο Κανάλ Ντ΄ Ουρκ, από το 2017.

Το έργο ανάπλασης του Σηκουάνα, που θα κοστίσει συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σχολίασε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού και υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Πιερ Ραμπαντάν.

«Όταν οι άνθρωποι δουν αθλητές να κολυμπούν στον Σηκουάνα χωρίς προβλήματα υγείας, είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στον Σηκουάνα. Αυτή είναι η συνεισφορά μας στο μέλλον», υπογράμμισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό