14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Σαχίν της BioNTech λέει ότι μπορεί να προσαρμόσει γρήγορα το εμβόλιο για την Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική BioNTech θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σχετικά γρήγορα ως απάντηση στην εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον , δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, στο συνέδριο Reuters Next την Παρασκευή.

Ο Σαχίν είπε επίσης ότι τα εμβόλια θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία από σοβαρή νόσηση παρά τις μεταλλάξεις του ιού. Δήλωσε ότι η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας θα είναι σε θέση να προσαρμόσει το εμβόλιο της κατά του SARS-COV-2 σχετικά γρήγορα για να ανταποκριθεί στην εμφάνιση της παραλλαγής Ομικρον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech δήλωσε επίσης στο συνέδριο του Reuters Next ότι τα εμβόλια αναμένεται να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντι στην σοβαρή νόσηση παρά τις μεταλλάξεις του ιού.

«Πιστεύουμε ότι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν λάβει αναμνηστική δόση θα έχουν αρκετή προστασία κατά της σοβαρής νόσησης και ίσως και κατά οποιουδήποτε τύπου νόσησης. Θα το ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες», είπε ο Ουγκούρ Σαχίν. «Προβλέπουμε ότι οι ανεμβολίαστοι ενδέχεται να έχουν ακόμη περισσότερο σοβαρή και ταχεία νόσηση», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό