16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Σαρ «ξέρανε» την ΑΕΚ και έστειλε την Μαρσέιγ στην κορυφή του ομίλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δείξει το πόσο ήθελε την νίκη και ηττήθηκε 2-0 από την Μαρσέιγ μέσα στο γήπεδο της για την 4η αγωνιστική του Europa League . Οι Μασσαλοί πάτησαν καλύτερα στο χορτάρι και έδειξαν από νωρίς το πόσο ήθελαν το πολυπόθητο τρίποντο.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία των Μασσαλών ήταν στο 16′ από τον Κοντονγκμπιά, όπου του στρώθηκε καλά και είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ που θα έδινε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Κοντονγκμπιά σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα βγήκε ψηλά άουτ. 

Στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κλος και λάθος έξοδο του Αθανασιάδη, ο Μπεμπά χάθηκε στην άμυνα της ΑΕΚ και με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε για το 0-1 και έδωσε το προβάδισμα στους Γάλλους.

Η ΑΕΚ έψαξε μία γρήγορη απάντηση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Στο 33′ Η Μαρσέιγ την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Βιτίνια και λίγο αργότερα ξανά με κεφαλιά του Μπεμπά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρία για ισοφάριση, με εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου. Ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με αποτέλεσμα η Μαρσέιγ να μπει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Η ΑΕΚ μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με διάθεση να ισοφαρίσει. Στο 51′ είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, αφού ο Άμραμπατ έκανε την σέντρα, ο Λιβάι έπασε την κεφαλιά, η οποία πήγε πάνω στον Λόπεθ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς σούταρε από το πλάι, αλλά ο Ισπανός κίπερ μπλόκαρε και αυτήν την μπαλιά.

Ο Αθανασιάδης είπε «όχι» στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων στο 62′, όπου έπειτα από γύρισμα του Λόντι, ο Βιτίνια σούταρε, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Στο 80′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμη τεράστια ευκαιρία με τον Βιτίνια, ο οποίος σούταρε από κοντά, αλλά βρήκε στο δοκάρι.

Από το 90′ και μετά, η ΑΕΚ κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την απόλυτη ανατροπή με… buzzer beater και να φύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια με την ισοπαλία.

Όπως αποδείχθηκε, η Μαρσέιγ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Βερετού έκλεψε την μπάλα και αφού αμαρκάριστο τον Σαρ του έδωσε την μπάλα, ο οποίος στο 93′ «έγραψε» το τελικό 2-0 σε κενή εστία.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Πινέδα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόπεθ-Κλος, Μπαλέρντι, Μπεμπά, Λόντι, Βερετού, Κοντονγκμπιά, Αρίτ, Εντιαγέ, Βιτίνια, Κορέα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό