22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Σαλάχ ξεπέρασε τον «βασιλιά» και τον Τζέραρντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Έβερτον, έστειλε την Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League και ξεπέρασε δύο «θρυλικές» μορφές της ομάδας.

Η Λίβερπουλ δυσκολευόταν παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα και δεν μπορούσε να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα της Έβερτον. Τότε, ήρθε στην… εξίσωση ο Μοχάμεντ Σαλάχ, σκόραρε δύο φορές και έδωσε τη νίκη στους «ρεντς» στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ (21/10, 2-0).

Έτσι, ο Αιγύπτιος έφτασε τα 105 γκολ με την ομάδα του στο Άνφιλντ και πέρασε στην 6η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του δύο άλλους «θρύλους» της Λίβερπουλ. Μέχρι πρότινος, ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Σερ Κένι Νταλγκλίς είχαν πετύχει 104 γκολ και ήταν δύο εκ των «βασιλιάδων» του συλλόγου στα εντός έδρας παιχνίδια του.

Ο Σαλάχ τους ξεπέρασε και φρόντισε να «γράψει» το όνομα του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας της Λίβερπουλ. Στην 1η θέση βρίσκεται ο Ίαν Ρας (185 γκολ), ενώ ακολουθούν οι Ρότζερ Χαντ (173), Γκόρντον Χόντσον (159), Μπίλι Λίντελ (137) και ο Ρόμπι Φάουλερ (117).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό