23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ρούντιγκερ «σπάει» την σιωπή του σχετικά με την καταγγελία στο δημοσιογράφο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Αντόνιο Ρούντιγκερ, «σπάει» την σιωπή του μετά την μήνυση που κατέθεσε σε δημοσιογράφο όταν τον ενέπλεξε σε κατηγορίες περί δικής του συμμετοχής στο ISIS. O Γερμανός διεθνής στόπερ, των «Μαδριλένων» μετά από την υπόθεση και τα… σαράντα κύματα που πέρασε, μηνύσεις κατηγορίες κτλπ. έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Θυμίζουμε, ότι ο δημοσιογράφος εν ονόματι  Γιούλιαν Ράιχελτ, είχε κατηγορήσει τον διεθνή Γερμανό και ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης για μιας φωτογραφίας όπου απεικονιζόταν και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο υπήρχε σύνδεση με την τρομοκρατική ομάδα του ISIS. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού:  

«Η χειρονομία που χρησιμοποίησα ονομάζεται “ταουχίντ”. Στο Ισλάμ, αυτό θεωρείται σύμβολο της ενότητας και της ενότητας του Θεού. Η χειρονομία είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο και μόλις τις τελευταίες ημέρες το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών την έχει χαρακτηρίσει ως μη προβληματική», τονίζει.

«Ως ευσεβής μουσουλμάνος, ασκώ την πίστη μου, αλλά παίρνω σαφείς αποστάσεις από κάθε είδους εξτρεμισμό και κατηγορίες για ισλαμισμό. Η βία και η τρομοκρατία είναι απολύτως απαράδεκτες. Υπερασπίζομαι την ειρήνη και την ανεκτικότητα».

«Πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες. Ωστόσο, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιορτάζουμε μαζί τις θρησκευτικές γιορτές. Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές που όλοι εκπροσωπούμε στην οικογένειά μας».

Και κλείνοντας ανέφερε: «Ωστόσο, αναγνωρίζω επίσης ότι λόγω της ανεπαρκούς προσοχής, έδωσα σε τρίτους την ευκαιρία να παρερμηνεύσουν σκόπιμα την ανάρτησή μου για να διχάσουν και να πολώσουν. Δεν θα προσφέρω όμως βήμα για διαίρεση και ριζοσπαστικοποίηση, γι’ αυτό και αποφάσισα να κάνω μια ξεκάθαρη δήλωση μετά τους δύο επιτυχημένους διεθνείς αγώνες μας. Ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψω να προσβληθώ και να συκοφαντηθώ ως ισλαμιστής. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να καταθέσω μήνυση. Πρόκειται για προπαγάνδα και διχασμό- θα υπερασπίζομαι πάντα τον εαυτό μου αποφασιστικά απέναντι σε αυτό. Ελπίζω ότι αυτή η διευκρίνιση θα βοηθήσει να ξεκαθαριστούν οι παρεξηγήσεις και να έρθει στο φως η αλήθεια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την DFB [γερμανική Ομοσπονδία], η οποία με στήριξε ανά πάσα στιγμή σε αυτό το θέμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό