16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Ρέαμπτσιουκ αποθέωσε τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ το ρόστερ του το περασμένο καλοκαίρι, στην προσπάθειά του να κάνει ένα… restart. Ένας από τους παίκτες που αποχώρησαν, είναι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στη Ρωσία και τη Σπαρτάκ Μόσχας. Ο Μολδαβός αμυντικός, μίλησε στη «sport-express.ru» για τα ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ενώ αποθέωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού χαρακτηρίζοντάς τους ως… τρελούς.

Διαβάστε όσα είπε: 

Η ελληνική εκδοχή της αναμέτρησης της Σπαρτάκ με τη Ζενίτ είναι το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ . Πώς ήταν η ατμόσφαιρα εκεί;

«Από τη στιγμή που φεύγεις από το ξενοδοχείο μέχρι το τέλος του αγώνα, το νιώθεις. Φτάνεις στον αγώνα δύο ώρες νωρίτερα και το γήπεδο είναι ήδη γεμάτο. Και τόσα σφυρίγματα από την εξέδρα που σου γεμίζει τα αυτιά. Ταυτόχρονα, ένα εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα μάχη σε ξένο έδαφος, αφού στην Ελλάδα οι οπαδοί ορισμένων συλλόγων που είναι μεγάλοι αντίπαλοι απαγορεύεται να παρακολουθήσουν εκτός έδρας παιχνίδια στο γήπεδο. Διαφορετικά απλά θα… σκοτωθούν μεταξύ τους. Όταν λοιπόν ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εναντίον μας. Το ίδιο ένιωσαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο μας».

Μιλάς για τους οπαδούς. Τι γίνεται αν το μεταφέρουμε στους ηγέτες των συλλόγων; Ο Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, έβγαινε συχνά στα ΜΜΕ . Και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού το ίδιο;

«Και αυτός επίσης. Την περασμένη σεζόν μπήκε στο γήπεδο σε έναν αγώνα με την ΑΕΚ που χάσαμε και κλώτσησε τις μπάλες. Και μετά οι οπαδοί άρχισαν… Το ποδόσφαιρο είναι πολύ καυτό στην Ελλάδα».

Ποιο ήταν το πιο τρελό ματς σου κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Μάλλον τον Μάιο του 2022. Αν κερδίζαμε, θα γινόμασταν πρωταθλητές. Παίξαμε στη Θεσσαλονίκη. Ο αντίπαλος προηγήθηκε, αλλά ισοφαρίσαμε και μετά πέτυχα το νικητήριο γκολ. Στο τέλος πήραμε τον τίτλο και κάναμε πάρτι ακριβώς στο γήπεδό τους – στη φωλιά του εχθρού . Αξέχαστα συναισθήματα! Αλλά, φυσικά, δεν μπορούσαμε να χορέψουμε αρκετά στο γήπεδο – έπρεπε να τρέξουμε στα αποδυτήρια».

Μετακόμισες στη Σπαρτάκ τον Αύγουστο, όταν η σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει. Πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς στις νέες απαιτήσεις;

«Η πρώτη μου δυσκολία δεν ήταν ο νέος προπονητής ή οι νέες απαιτήσεις. Ήμουν εγώ. Γιατί πριν από τη μεταγραφή έπρεπε να δουλέψω ατομικά για δύο εβδομάδες αφού ο πρώην σύλλογος μου ήξερε ότι έφευγα και με έβγαλε από το γενικό γκρουπ. Χρειάστηκε λοιπόν χρόνος για να μπω στην προπόνηση και να παίξω ρυθμό στη νέα ομάδα, για να επανέλθω σε φόρμα. Όσο για την προσαρμογή, πήγε καλά και γρήγορα. Με βοήθησαν πολύ οι προπονητές, οι συνεργάτες, όλοι οι υπάλληλοι της Σπαρτάκ».

Αν συγκρίνουμε τις μεταβάσεις σας από τον Πάκος Φερέιρα στον Ολυμπιακό και από τον Ολυμπιακό στη Σπαρτάκ, πού υπήρχε μεγαλύτερη πίεση;

«Νομίζω στην πρώτη περίπτωση . Εκεί η διαφορά ήταν απλά κολοσσιαία . Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παλεύει πάντα για τον τίτλο. Οι φίλαθλοι είναι τρελοί και το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Στους δρόμους συνεχώς ανακάλυπταν, ρωτούσαν για κάτι, έλεγαν κάτι. Και όταν μετακόμισα στη Σπαρτάκ, ήμουν ήδη έτοιμος για αυτό. Έπαιξα περίπου 50 αγώνες σε ευρωπαϊκά κύπελλα για τον Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι θα παίξω εκεί με τη Σπαρτάκ όταν η κατάσταση στον κόσμο επανέλθει στο φυσιολογικό».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ , η Σπαρτάκ πλήρωσε για εσάς 6 εκατομμύρια ευρώ . Αυτό είναι αρκετά αξιοπρεπές ποσό και οι προσδοκίες από εσάς είναι κατάλληλες.

«Ξέρω τι μπορώ να κάνω και πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένους αριθμούς και λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Δεν μπορείς να αφήσεις ένα κλαμπ του επιπέδου του Ολυμπιακού για λίγα χρήματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό