16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Π. Μαρινάκης, ο πρωινός καφές στο Μαξίμου και τα διαιτητικά «εγκλήματα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελλιπείς -στην καλύτερη περίπτωση- και γεννώντας παράλληλα πλήθος ερωτημάτων κρίνονται οι απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και τα οποία ακρωτηριάζουν μέρα με τη μέρα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα.

Η κυβερνητική απάθεια και αμετροέπεια σε μια κατάσταση που διαιωνίζεται είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη, όπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις που προέρχονται από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, γεγονός που συνάδει με την έλλειψη ακεραιότητας που θα έπρεπε να ήταν επιβεβλημένη σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Όπως αναγράφει η στήλη «Στίγμα» των «Νέων» «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος, της κάθε κυβέρνησης, είναι ο άνθρωπος που κάθε φορά καλείται να κάνει τη «βρώμικη δουλειά», για λογαριασμό της κυβέρνησης στην οποία μετέχει, και εκείνου ο οποίος τον έχει τοποθετήσει στη θέση αυτή. Να υβρίσει, να απαξιώσει, να γελοιοποιήσει, να υπονομεύσει, να διαστρεβλώσει, να ευτελίσει, να ακυρώσει. Και πού και πού να πει και μερικές αλήθειες, όχι πάντα ολόκληρες. Μισές και μίζερες.

Του κανόνα προφανώς δεν εξαιρείται ο τωρινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Το παλικάρι που έκανε καριέρα στην ΟΝΝΕΔ και τον τελευταίο έναν χρόνο είδε την καριέρα του να απογειώνεται, ελέω Κυριάκου, ρωτήθηκε χθες για την «εγκληματική οργάνωση» που δρα ασύδοτη στον χώρο του ποδοσφαίρου, με αφορμή τα όσα προκλητικά και απαράδεκτα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Και τι απάντησε; Τα ακόλουθα, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη, ακόμη και τη δική του (αν υποθέσουμε ότι ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να σκέφτεται και το κατιτίς παραπάνω από τις εντολές που έχει λάβει):

(…) Υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε αποφάσεις διαιτητικές. Αλίμονο αν μπορούσε, και δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς για μια διαιτητική απόφαση που ο καθένας έχει τη γνώμη του, αυτή να συνδέεται με κυβέρνηση ή πρωθυπουργό»!!!

Συμπέρασμα: επειδή δεν τον έχω για βλάκα, καταλαβαίνω ότι η επίσημη «γραμμή» της κυβέρνησης, όπως αυτή εκπονήθηκε στον χθεσινό «πρωινό καφέ», είναι ότι εμείς στα όσα μας καταλογίζουν για ανοχή ή και ενθάρρυνση της «εγκληματικής οργάνωσης» που δρα στο ποδόσφαιρο, θα απαντάμε ότι όλα αυτά αποτελούν… διαιτητικές αποφάσεις!!!

Πραγματικά, απίθανοι τύποι…

Κοροϊδία

Τους ζήτησε όμως κανείς να ασχοληθούν με τις διαιτητικές αποφάσεις του ντέρμπι; Αν ας πούμε, κακώς χρεώθηκε ως φάουλ το εξαιρετικό γκολ του Μασούρα ή αν κακώς επίσης δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ναβάρο; Όχι. Απαίτησε κανείς από την κυβέρνηση και τα μέλη της να παρέμβουν για να ευνοηθεί από τη διαιτησία σε κάποιον αγώνα, και στον συγκεκριμένο της Κυριακής, ο Ολυμπιακός; Ούτε. Τι απαιτεί η ομάδα του Πειραιά; Κάθαρση. Μόνο. Και καταγγέλλει ονομαστικά, πρόσωπα τα οποία χειραγωγούν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και ότι αυτή η χειραγώγηση που γίνεται μεθοδευμένα και μεθοδικά, αποτελεί τη μήτρα της οπαδικής βίας, που σαρώνει τον ελληνικό αθλητισμό.

Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Για όλα αυτά λοιπόν η «γραμμή» της κυβέρνησης είναι ότι δεν ασχολούμαστε με διαιτητικές αποφάσεις!..

Και ότι πρέπει να περιμένουμε το νομοσχέδιο του υπουργού Αθλητισμού Βρούτση, που θα τα λύσει όλα! Κι αυτά και άλλα πολλά. Τουτέστιν, κοροϊδεύουν κι από πάνω. Και η κοροϊδία δεν είναι καλό πράγμα, ενημερώνω σχετικά, διότι έχει προφανώς «αντίκρισμα»…

Πραγματικά, απίθανοι τύποι… (δις)», σχολιάζει η στήλη «Στίγμα» των Νέων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό