18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων μπορεί να εκτρέψει την ευρωπαϊκή τροχιά της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «διαγκωνισμό επιχειρηματικών κατά βάση, ομίλων και οργανωμένων συμφερόντων, για κέρδη και επιρροή, με μέσα που μπορεί να εκτρέψουν την ευρωπαϊκή τροχιά της χώρας» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, παιρνοντας θέση για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

«Για την τροχιά αυτή -πρόσθεσε -σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συμφωνεί ότι είναι αδιαπραγμάτευτη και την υποστήριξαν οι Έλληνες με τις θυσίες τους τα δύσκολα χρόνια».

«Δεν μπορεί το κακόβουλο λογισμικό να είναι η νέα κανονικότητα», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, που παραβρέθηκε σε παρουσίαση βιβλίου.

Αναφερόμενος, παραλλήλως, στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε πως έγινε μια πρώτη αρχή με την πρόταση για απαγόρευση του εν λόγω λογισμικού, όταν αυτό αφορά δημοσιογράφους. Και, το επόμενο βήμα είναι να τεθούν κανόνες, όρια και προϋποθέσεις, συμπλήρωσε. Ωστόσο, ο Μ. Σχοινάς έκανε ένα βήμα πιο πέρα, εκφράζοντας την προσωπική του θέση, όπως διευκρίνισε: «Πρέπει να απαγορευθούν συλλήβδην»,

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαπίστωσε ότι η οικονομική κατάσταση τώρα είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, ιδίως, μάλιστα, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστόσο η Ευρώπη έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει σήμερα, όπως ότι βάλλεται ευθέως από αυταρχικούς ηγέτες, προσθέτοντας ότι η ήπειρός μας βρίσκεται στην καρδιά ενός παράλογου πολέμου.

«Πολλοί από τους αρμούς της δημοκρατίας εμφανίζονται πιο αδύναμοι», ήταν μια επιπλέον παρατήρησή του, αλλά ακόμη και έτσι, η Ευρώπη παραμένει φάρος δημοκρατίας σε έναν αυταρχικό κόσμο, δήλωσε επίσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό