22 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος… τέταρτος;

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάποιος είπε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη, τη φράση ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος και του άρεσε.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιεί και ξαναχρησιμοποιεί την παραπάνω ατάκα που είπε μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών τις οποίες κέρδισε.

Στόχος του ήταν να δείξει ότι είναι υπέρ της ενότητας στο κόμμα του. Βέβαια λίγα 24ωρα μετά από αυτό, εισέπραξε το πρώτο όχι από την ΕφηΑχτσιόγλου που είχε έρθει δεύτερη, και μετά από λίγες εβδομάδες ένα άντε…γειά από αυτόν που είχε έρθει τρίτος.

Και αναφέρομαι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που πήρε την Ομπρέλα του για άλλη παραλία, καθώς βρήκε διέξοδο Αριστερά.

Αλλά μάλλον κάναμε λάθος εκτίμηση λέγοντας ότι αναφερόταν στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Προφανώς όταν το έλεγε ήθελε να στείλει το μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεύτερος στις εκλογές θα μπορούσε να είναι ο πρώτος. Αλλά και σε αυτό έπεσε έξω ο κ. Κασσελάκης.

Καθώς μέχρι να αποχωρήσει η Ομπρέλα ήταν δεύτερος στις μετρήσεις, νιώθοντας την ανάσα του τρίτου ΠΑΣΟΚ. Αλλά μετά την απομάκρυνση Τσακαλώτου, ήρθαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έφεραν τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ όχι… πρώτο αλλά τρίτο.

Και το ερώτημα πλέον είναι το πως- εάν συνεχίσουν στην Κουμουνδούρου το πολιτικό reality των αποχωρήσεων – ο δεύτερος μέσα σε λίγες εβδομάδες από την εκλογή του νέου του αρχηγού, θα είναι…τέταρτος στις δημοσκοπήσεις. Διότι σίγουρα η κυρία Έφη Αχτσιόγλου και η «ομάδα» της έχουν μεγαλύτερη πολιτική δύναμη από αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η Εφη και οι «6+6» μπορούν να σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε μαζί με τον Τσακαλώτο είτε χωρίς και αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ξέραμε. Και τότε το «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος πρώτος» θα φαντάζει ως πολιτικό ανέκδοτο καθώς ο δεύτερος θα έχει γίνει…τέταρτος και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει περάσει στην ιστορία ως νέος Ζίγδης μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΔΗΚ, βάζοντας το κόμμα του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Και το ερώτημα που θα πλανάται στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα είναι αν θα «γεννηθεί» νέος Ανδρέας ή αυτό το ρόλο θα κληθεί να τον παίξει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Που όμως για να είμαστε ειλικρινής δεν έρχεται με…φόρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό