26.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί αύριο στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκεί θα είναι και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στο Ηράκλειο.

Από τις 11 και μετά αναμένεται να βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά οι τοπικοί φορείς ενώ αμέσως μετά θα καταφτάσουν οι υπουργοί, μεταξύ των οποίων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Παρόντες στην τελετή θα είναι η Επαρχιακή Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης καθώς και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις 11:55 αναμένεται να φτάσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού υπάρχουν αλλαγές ως προς το πρωτόκολλο της τελετής ενθρόνισης με αποτέλεσμα η υποδοχή του νέου Αρχιεπισκόπου να μην γίνει στην Χανιόπορτα για την αποφυγή συνωστισμού.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, αναμένεται να φτάσει στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά όπου ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός θα προχωρήσει στην προσφώνησή του ενώ θα ακολουθήσει και η αντιφώνηση του κ.κ. Ειρηναίου.

Στη συνέχεια θα εισέλθουν στο εσωτερικό του ναού, όπου παρουσία περίπου 250 προσκεκλημένων, θα τελεστεί η ακολουθία της ενθρόνισης. Την ακολουθία θα τελέσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, επικουρούμενος από 4 κληρικούς και 4 διακόνους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό