20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Πούτιν συναντάται με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντάται με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην πιο σύγχρονη εγκατάσταση εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων της Ρωσίας, το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το TASS. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του στη Ρωσία αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Ο Πούτιν υποδέχθηκε και έσφιξε για κάπου 40 δευτερόλεπτα το χέρι του βορειοκορεάτη ηγέτη. «Χαίρομαι που σας βλέπω. Αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο» του είπε, με τον Ουν να τον ευχαριστεί για την πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή.

«Γι’ αυτό ήρθαμε στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι» είπε ο Πούτιν, ερωτηθείς για το αν η Μόσχα θα βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει δορυφόρους, προσθέτοντας πως «θα συζητήσουμε για όλα».

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Vostochny Uzay Üssü’nde bir araya geldi. pic.twitter.com/T5KvQBhQIi

— gdh (@gundemedairhs) September 13, 2023

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στη Ρωσία με ιδιωτικό τρένο χθες Τρίτη (12/9) στη ρωσική Άπω Ανατολή, συνοδευόμενος από κορυφαίους συμβούλους της αμυντικής βιομηχανίας και του στρατού και έγινε δεκτός από τιμητική φρουρά και ανώτερους Ρώσους και περιφερειακούς αξιωματούχους, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία δείχνει τη «στρατηγική σημασία» των δεσμών των δύο χωρών, μετέδωσε το KCNA. Η συνάντηση παρακολουθείται με ανησυχία από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι θεωρούν ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για στρατιωτική συνεργασία και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο όπλων και αμυντικής τεχνολογίας.

Στο σύγχρονο κοσμοδρόμιο Βοστότσνι

Ο Πούτιν φέρεται να θέλει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Κιμ, από την πλευρά του, φέρεται να θέλει ρωσική τεχνολογία, ιδίως όσον αφορά τους δορυφόρους και τα υποβρύχια.

Ώρες πριν τη συνάντηση η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, ανακοίνωσαν ο στρατός της Νότιας Κορέας και η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των πυραύλων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε και δεύτερος πύραυλος και ότι και οι δύο έπεσαν εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της χώρας.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό