20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Πούτιν ανακοίνωσε διαστημικό σταθμό της Ρωσίας το 2027

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο γηρασμένος Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχοντας πάρει συνεχείς παρατάσεις λειτουργίας θα ολοκληρώσει την αποστολή του στο τέλος της δεκαετίας. Όμως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση τα τελευταία χρόνια είχαν οδηγήσει το Κρεμλίνο να ανακοινώσει ότι τα πληρώματα της θα εγκαταλείψουν τον σταθμό στα μέσα της δεκαετίας και στόχος είναι η δημιουργία ενός ρωσικού διαστημικού σταθμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνομιλώντας με αξιωματούχους της διαστημικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα παραμείνει αναγκαστικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι το 2028 αλλά ανακοίνωσε ότι το 2027 θα εκτοξευτεί η πρώτη μονάδα του ρωσικού διαστημικού σταθμού. «Στη δημιουργία του νέου σταθμού θα ληφθούν υπόψη όλα τα προηγμένα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τα καθήκοντα του μέλλοντος» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος που δήλωσε απογοητευμένος μεν από την πρόσφατη αποτυχημένη αποστολή της Ρωσίας στη Σελήνη αλλά προσηλωμένος στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας και ειδικά τον τομεά που αφορά τη Σελήνη.

Η επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ που ήταν παρών στυ συνάντηση αφέρερε ότι η επόμενη αποστολή στη Σελήνη της Ρωσίας που ήταν προγραμματισμένη για το 2027 θα επισπευθεί και πραγματοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει συμφωνήσει με την Κίνα στη δημιουργία μιας επανδρωμένης βάσης στην επιφάνεια της Σελήνης.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό