18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΠΟΥ συνιστά τη διεύρυνση των ενισχυτικών δόσεων με προτεραιότητα τους ευάλωτους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άνοιξε την πόρτα στην ευρύτερη χρήση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου Co-19, ενημερώνοντας τις προηγούμενες οδηγίες του όταν υποστήριξε τη χρήση τρίτης δόσης μόνο σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις.

Η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση συνιστά τώρα την επέκταση των αναμνηστικών προγραμμάτων παράλληλα με τη χορήγηση πρωτογενών δόσεων, με προτεραιότητα τα ευάλωτα άτομα, δήλωσε σήμερα ο ΠΟΥ.

Οι χώρες με μέτρια έως υψηλή κάλυψη σε ομάδες υψηλής προτεραιότητας θα πρέπει πρώτα να επιτύχουν υψηλή ενισχυτική κάλυψη σε αυτές τις ομάδες και στη συνέχεια να τις προσφέρουν σε άλλες.

Όπου η κάλυψη του πρωτογενούς εμβολιασμού είναι χαμηλή, οι αρχές θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη υψηλής κάλυψης με δύο δόσεις.

Το πάνελ συνέστησε την επέκταση της χρήσης του εμβολίου BioNTech/Pfizer σε παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών με μειωμένη δόση 10 μικρογραμμαρίων.

Οι ενισχυτικές δόσεις αυτού του εμβολίου θα πρέπει να χορηγούνται τέσσερις έως έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό και πρώτα να δίνονται σε ομάδες προτεραιότητας, όπως οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Η εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Omicron έχει ωθήσει τις χώρες να επιταχύνουν τα ενισχυτικά τους προγράμματα στις προσπάθειές τους να επιβραδύνουν το ποσοστό μόλυνσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό