21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ «πληγώνει» τα κρυπτονομίσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποχώρησαν Bitcoin και Ether την Κυριακή εν μέσω ευρύτερης πίεσης που δέχονται τα κρυπτονομίσματα στον απόηχο των στοιχείων που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έφτασε σε νέο υψηλό 40 ετών.

Ειδικότερα, το Ether υποχώρησε έως και 5% στα 1.445,56 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2021. Το Bitcoin υποχώρησε στα 27.264,65 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 12 Μαΐου.

Ουσιαστικά όλα τα κορυφαία token που παρακολουθούντα από το Bloomberg υποχώρησαν την Κυριακή, με τα Dogecoin και Avalanche να καταγράφουν πτώση άνω του 7%. 

Η μέτρηση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις, διαψεύδοντας κάθε ελπίδα ότι οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να έχουν «πιάσει ταβάνι». Οι μετοχές βυθίστηκαν ενώ οι αποδόσεις του 2ετούς ομολόγου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν δεχτεί έντονες πιέσεις τους τελευταίους μήνες με δύο παράγοντες να επηρεάζουν την πορεία τους: από τη μία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που αυξάνει τα επιτόκια, και από την άλλη η υποχώρηση για τα στοιχεία ενεργητικού που ενέχουν ρίσκο, όπως οι τεχνολογικές μετοχές.

Οι συνολικές ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων υπερέβησαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή, μετά από 258 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή και 290 εκατομμύρια δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό