23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

‘Ο Πελεγκρίνι με συμβούλεψε να πάω στον Άρη, δεν το μετανιώνω’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Λορέν Μορόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην AS μίλησε για την απόφασή του να πάει στον Άρη, τη Stoiximan Super League, για όσα του έκαναν εντύπωση στην Ελλάδα, αλλά και την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Λορέν Μορόν υπέγραψε στον Άρη τον περασμένο Ιούλιο κι έχει καταγράψει σε 17 συμμετοχές με τους κίτρινους επτά γκολ και δύο ασίστ.

Ο Ισπανός φορ μίλησε στην AS για όσα έχει ζήσει έως τώρα στους Θεσσαλονικείς, αποκάλυψε πώς αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στα ελληνικά γήπεδα.

“Όταν πήρα την απόφαση να πάω στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάει τόσο καλά. Όχι για ποδοσφαιρικά, αλλά κυρίως για τη ζωή εκεί. Φοβήθηκα πολύ να φύγω από την Ισπανία για πρώτη φορά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Έχω γνωρίσει μια φανταστική ομάδα κι η Θεσσαλονίκη είναι μια φαντασμαγορική πόλη. Δεν την ήξερα και εξεπλάγην πολύ.

Δεν είχα δει κάποιον αγώνα της Stoiximan Super League. Γνώριζα φυσικά τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα όμως, δεν τα ήξερα. Και μου είναι ακόμα δύσκολο. Υπάρχουν πολύ περίπλοκα ονόματα.

Είχα μια συζήτηση με τον Πελεγκρίνι και με συμβούλεψε να πάω εκεί. Βλέπω τον εαυτό μου να αντικατοπτρίζεται στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και πάντα μετάνιωνε που δεν άφησε την Ισπανία. Το έκανα κυρίως για αυτό, για να βγω από τη ζώνη άνεσής μου.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, υπήρχαν ακόμα καλύτερα πράγματα, αλλά ήξερα ότι θα ήταν υπέροχο και εδώ. Μίλησα με τον Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος είναι εκεί για μερικά χρόνια και μου είπε ότι ήταν ένα καλό μέρος για να βγω εκτός Ισπανίας για πρώτη φορά. Είμαι ευχαριστημένος.

Στην preseason ο Πελεγκρίνι μού είπε ότι έπρεπε να βρω μια διέξοδο. Και για μένα και για τον σύλλογο. Ήταν πολύ ξεκάθαρος και μου είπε ότι το να πάω στην Ελλάδα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, ότι είχα προσόντα και έπρεπε να παίξω ξανά πολύ και να σκοράρω Πίστευε ότι ο Άρης ήταν μια καλή επιλογή. Στην αρχή νόμιζε ότι είχα απορρίψει την πρόταση και με ρώτησε γιατί, αλλά του είπα όχι, ότι το σκεφτόμουν.

Είχα πρόταση από την Αραβία, αλλά επειδή δεν είχα φύγει ποτέ από την Ισπανία δεν τόλμησα να πάω κάπου τόσο μακριά. Μετά ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα, που είναι επίσης μακριά, και την άρπαξα. Κέρδισα το στοίχημα δεδομένου του αποτελέσματος. Ελλάδα και Αραβία είναι το ίδιο, αλλά διάλεξα τον Άρη και δεν το μετανιώνω”.

Όσον αφορά την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα είπε: “Είμαι τυχερός που έπαιξα εντός έδρας στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν. Μετά από αυτό δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να με εκπλήξει. Αν και το θέμα των φωτοβολίδων μού έχει τραβήξει την προσοχή. Φαίνεται ότι τους επιτρέπεται εδώ κι αυτό είναι νέο για μένα. Παίζουμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο είναι γεμάτο φωτοβολίδες ή το παιχνίδι σταματάει για 20 λεπτά, γιατί ο καπνός δεν σε αφήνει να δεις. Μου φαίνεται περίεργο, αλλά εδώ γίνεται κανονικά”.

Για τα επτά γκολ που έχει πετύχει ήδη με τον Άρη: “Ήρθα με αυτήν την ιδέα, πραγματικά. Ήρθα με την ιδέα να νιώσω ξανά ποδοσφαιριστής, να έχω πολλά λεπτά, να βάζω γκολ. Στην Μπέτις δεν είχα συνέχεια, αλλά στην προπόνηση ένιωθα καλά και δεν είχα ξεχάσει το γκολ. Το μόνο πράγμα που νομίζω ότι χρειαζόμουν ήταν αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι που νομίζω ότι έχω εδώ. Νομίζω ότι έχω χάσει δύο χρόνια ποδοσφαίρου και θέλω να τα ξαναπάρω. Τις προάλλες, για παράδειγμα, έβαλα ένα γκολ στον Παναθηναϊκό, αλλά έφυγα θυμωμένος γιατί θα μπορούσα να βάλω άλλα δύο. Απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου γιατί υπάρχουν καλύτερες ομάδες από τον Άρη κι επιθετικοί που έχουν πολύ πιο εύκολο χρόνο να σκοράρουν. Πρέπει να είμαι αποτελεσματικός για να μπορέσω να παλέψω μαζί τους και να παραμείνω στον πίνακα των σκόρερ”.

Μιλώντας για τα φάουλ που δέχεται στα παιχνίδια: “Με ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Είναι κάτι που περίμενα, αλλά πίστευα ότι θα μοιράζονταν σε όλη την ομάδα, όχι ότι θα έδιναν κλωτσιές μόνο εμένα. Τα παιχνίδια τελειώνουν κι όταν γυρίζω σπίτι και κάθομαι στον καναπέ νιώθω σαν να με έχουν χτυπήσει”.

Για τους Ισπανούς που παίζουν στην Ελλάδα: “Υπάρχουν πολλοί Ισπανοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως ο συμπαίκτης μου, ο Χουλιάν, ο οποίος είναι τώρα στον Άρη, αλλά στο παρελθόν ήταν στην Πολωνία. Υπάρχουν μέρη που δεν ξέρεις και μετά σε εκπλήσσουν. Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη μού θυμίζει πολύ Σεβίλλη, μια υπέροχη ζωή, είναι όμορφη, οι άνθρωποι είναι υπέροχοι κι ο σύλλογος είναι καλός. Είναι φυσιολογικό όσοι έρχονται στον ΠΑΟΚ ή στον Άρη να μην θέλουν να φύγουν”.

Για τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα: “Οι τρεις ομάδες από την Αθήνα, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός και οι δύο από τη Θεσσαλονίκη, Άρης και ΠΑΟΚ, είναι αυτοί που παλεύουν για τις πρώτες θέσεις. Μετά άλλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ, η Λαμία. Και υπάρχουν σύλλογοι από κάτω που σε δυσκολεύουν πολύ, όπως ο Βόλος. Είναι ένα πρωτάθλημα που μου θυμίζει πολύ τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, γιατί κάθε παιχνίδι είναι ένας κόσμος. Τις προάλλες φιλοξενήσαμε τον Παναθηναϊκό, πέτυχε το πρώτο γκολ και θα μας κέρδιζε, αλλά εκμεταλλευτήκαμε ένα λάθος του τερματοφύλακα κι οι τρεις βαθμοί πήγαν σε εμάς. Το πρωτάθλημα είναι περίπλοκο”.

Για το τι του έκανε εντύπωση: “‘Όταν προπονούμασταν στο γήπεδο στην Ισπανία μού έπαιρναν τα παπούτσια. Εδώ πρέπει να διαλέξεις αυτά που θα πάρεις και να τα βάλεις σε μια τσάντα. Δεν το είχα κάνει ποτέ αυτό, ούτε στην Μπέτις Β’. Καταλαβαίνεις ότι οι ποδοσφαιριστές στην Ισπανία ζουν σε μια φούσκα. Αυτά είναι πράγματα που είχα πριν, αλλά δεν με ενδιαφέρουν ακριβώς τώρα. Κι όταν έρθει η ώρα να το κάνω, χαίρομαι να το κάνω. “Πώς να καθαρίσετε τα παπούτσια;”. Μαζευτήκαμε και γελάσαμε. Κάτι άλλο που με συγκλόνισε είναι ότι όταν πήγα στο κλαμπ και δεν υπάρχει πρωινό ή τραπεζαρία. Μου πήρε μια εβδομάδα να προσαρμοστώ”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό