17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Παύλος Μαρινάκης σβήνει τη «φωτιά» με την αύξηση ορίων ηλικίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατηγορηματικά αρνήθηκε τις βολές της αντιπολίτευσης για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του.

Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του κ. Τσακλόγλου, ο οποίος σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε αύξηση, και μάλιστα σημαντική αύξηση, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027, με βάση το προσδόκιμο ηλικίας.

«Κατηγορηματικά απαντώ ότι δεν υπάρχει συζήτηση ή πρόθεση και ο κ. Τσακλόγλου δεν είπε αυτό για το οποίο μας κατηγορεί ψευδώς η αντιπολίτευση. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα και θέλω να διευκρινίσω πως αυτό που είπε ο κ. Τσακλόγλου είναι αυτό που προβλέπει ο νόμος και συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Ανά τριετία με βάση το προσδόκιμο ζωής γίνεται μια επανεξέταση και είναι μια διαδικασία που ακολουθείται και θα γίνει ξανά το 2027. Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης το 2027 η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ούτε προβλέπει η διαδικασία αυτή κάποια απότομη αύξηση των ορίων. Δεν είναι στην ατζέντα και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο», δήλωσε στον Real fm.

Σχετικά με τα φορολογικά των ελεύθερων επαγγελματιών

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τα φορολογικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε «μακριά από εμάς οι λογικές «τσουβαλιάσματος»» και σημείωσε πως σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις για τα pos, για τον τρόπο που θα γίνονται οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, για την αυστηροποίηση των προστίμων της χρήσης μετρητών και πολλά ακόμη για τα ακίνητα. «Εμείς θέλουμε να δούμε και να εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις, σε ποια λογική; Μέσα σε αυτό το εισόδημα το οποίο λέμε, το οποίο ξεκινά από την παραδοχή ότι δεν μπορεί το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό