14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει ξανά τις ισορροπίες του και να διορθώσει τις ανορθογραφίες του με τον Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μόλις λίγες ώρες περιθώριο να αποκαταστήσει την ψυχολογία των παικτών του μετά την απώλεια του αήττητου σερί και να διορθώσει τις ανορθογραφίες που προέκυψαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ στην Τούμπα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους φιλάθλους του Δικεφάλου να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, προσφέροντας μια σκηνή που σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια.

Το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα του Δικεφάλου, όπως το περιέγραψε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, είναι να μην χάσει ο ΠΑΟΚ την αυτοπεποίθηση που απέκτησε, χτίζοντας αυτό το σερί των 21 αγώνων χωρίς ήττα.

Έτσι και αλλιώς, ο Δικέφαλος θα πετάξει αύριο (4/4) για την Αθήνα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης” (5/4, 21:00, COSMOTE SPORT 1HD και LIVE στο SPORT24) που όπως και όλα τα παιχνίδια στα playoffs είναι καθοριστικό. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τους ερυθρόλευκους θα καθορίσει και τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στα playoffs.

Πρώτα η αποκατάσταση της ψυχολογίας

Ο Λουτσέσκου έδωσε ήδη το στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους. “Θα πρέπει να ηρεμήσουμε, να αναλύσουμε τι ήταν αυτό που χάσαμε στον αγώνα με την ΑΕΚ και να πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Ξέρουμε ότι και ο Ολυμπιακός θα είναι προετοιμασμένος και ότι πρόκειται για μια πολύ ποιοτική ομάδα όμως εμείς θα πάμε για το καλύτερο δυνατό με το δικό μας στιλ παιχνιδιού”, είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Πρέπει να βρει ξανά τις ισορροπίες του

Βέβαια ο Ρουμάνος τεχνικός έχει εκτός από το πνευματικό κομμάτι της προετοιμασίας του ντέρμπι, θα πρέπει να διορθώσει και ζητήματα που προέκυψαν από την ήττα της Κυριακής.

Ποια είναι αυτά; Το να βρει την απαραίτητη ισορροπία στους κεντρικούς χαφ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα δυο τελευταία παιχνίδια ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει διορθωτική κίνηση με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου αλλάζοντας τον παίκτη που αγωνίζεται δίπλα στον Αουγκούστο.

Στο Κλ. Βικελίδης έβγαλε τον Ντάντας και πέρασε στη θέση του τον Σβαμπ και απέναντι στην ΑΕΚ έκανε το αντίστροφο. Στο παιχνίδι με τον Άρη η είσοδος του Σβαμπ απέδωσε και βοήθησε πολύ την ομάδα του, χθες ο Αυστριακός έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος για το ντέρμπι.

Ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ σε σχέση με την αναμέτρηση με την ΑΕΚ είναι και η παρουσία του και όσα έκανε στην αντίπαλη περιοχή. Και αυτό διότι απέναντι στην Ένωση και δυσκολεύτηκε να βγάλει παίκτες σε θέση βολή αλλά και όταν το έκανε τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών του ήταν στην πλειοψηφία τους άσχημα.

Και δημιουργικά υπήρξαν ζητήματα με τον ΠΑΟΚ να καταφεύγει αρκετές φορές σε βαθιές μπαλιές προς τον Ολιβέιρα αλλά και να μην μπορεί να αξιοποιήσει τον Νάρεϊ, που για δεύτερο παιχνίδι και αυτός έγινε αλλαγή.

Ο Γερμανός που σε πολλά παιχνίδια ήταν κομβικός στην επιθετική λειτουργία της ομάδα του, δείχνει να μην είναι και τόσο αποδοτικός στο ξεκίνημα των playoffs και αυτό δυσκολεύει την ομάδα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό