24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έφερε τον ξεχωριστό Σουαλιό Μεϊτέ για να θωρακίσει τον άξονά του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ έδειξε στην περίπτωση του Σουαλιό Μεϊτέ την απαραίτητη υπομονή, εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και αποκτά -έστω και με δανεισμό- έναν από τους πρώτους στόχους που είχε στην αρχή του καλοκαιριού.

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή (27/8) ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουαλιό Μεϊτέ, του ποδοσφαιριστή που στις αρχές του καλοκαιριού ήταν στην κορυφή της λίστας του με τους κεντρικούς χαφ, αλλά τότε φαινόταν “απλησίαστος”.

Το SPORT24 σάς είχε ενημερώσει από πολύ νωρίς για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και τις επαφές που είχαν γίνει με τον Γάλλο μέσο και είχε παρουσιάσει και όλα τα δεδομένα που επικρατούσαν τότε.

Ο Μεϊτέ, θέλοντας να εξαργυρώσει την καλή του χρονιά στο Καμπιονάτο με την Κρεμονέζε, ευελπιστούσε ότι θα έβρισκε μια καλή πρόταση από ομάδα που ανήκει σε ένα από τα προηγμένα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Στις πρώτες επαφές του με το Δικέφαλο δεν έδειξε και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Χωρίς να αρνηθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ ζήτησε περίπου 50% περισσότερα χρήματα από ότι προέβλεπε το συμβόλαιο του με την Μπενφίκα καθιστώντας τις απαιτήσεις του απαγορευτικές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Δικέφαλος δεν σκόπευε να του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,8 εκατομμύρια και αυτό τον ανάγκασε σε πρόσκαιρη και τακτική… υποχώρηση.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στην περίπτωση του Γάλλου μέσου την άφησε για να επανέλθει τώρα στα τέλη του Αυγούστου και πράγματι οι προθέσεις του 29χρονου μέσου διαφοροποιήθηκαν.

Ο Μεϊτέ δεσπόζει στον χώρο του κέντρου

Έτσι, λοιπόν ο Δικέφαλος τα βρήκε σε όλα με τον παίκτη και την Μπενφίκα και πρόσθεσε έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του, που θα του ανεβάσει επίπεδο στον άξονα της μεσαίας του γραμμή.

Ο Μεϊτέ δεν είναι καθαρόαιμο εξάρι ωστόσο είναι όσο δυναμικός χρειάζεται για να δεσπόζει στον χώρο του κέντρου. Μπορεί στην θητεία του στη Serie A με Τορίνο, Μίλαν και Κρεμονέζε να μην έχει καλά στατιστικά στην παραγωγή του παιχνιδιού με 3 γκολ και 8 ασίστ σε 129 παιχνίδια, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να κουβαλήσει την μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή και καλή διαγώνια πάσα που βοηθά στην αλλαγή του παιχνιδιού.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Γάλλου δεν έχει στη μεσαία του γραμμή και είναι λογικό η απόκτηση του να ικανοποιεί τον Ραζβάν Λουτσέσκου που περιμένει ενίσχυση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ευελπιστεί ότι ο Μεϊτέ δεν θα είναι η μοναδική κίνηση ενίσχυσης που θα γίνει καθώς περιμένει, εκτός από έναν ακόμη κεντρικό χαφ και έναν τουλάχιστον μεσοεπιθετικό (φουλάρει για τον Τζάκσον Μουλέκα). Ο τελευταίος μάλιστα δεν θα είναι αρκετός αν προκύψει τελικά παραχώρηση του Κάλεντ Νάρεϊ στη Σαουδική Αραβία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό