23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στους «8», αφού νίκησε στα πέναλτι μέσα στο Καραϊσκάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ματς και η παράταση έληξαν 0-0 και οι πράσινοι επικράτησαν με 7-6 στην διαδικασία από τα 11 μέτρα

Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη επί τους Ολυμπιακού στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι επικράτησαν στην διαδικασία των πέναλτι με 7-6, καθώς ο αγώνας και η παράταση τελείωσε 0-0.

Το πρώτο ματς που είχε γίνει στη Λεωφόρο είχε τελειώσει με 1-1. Και η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8′ με το γύρισμα του Ορτέγκα για τον Ναβάρο που δεν κατάφερε να εκτελέσει στην κίνηση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και στα επόμενα λεπτά να πιέσουν αλλά τελικά ήταν οι Πράσινοι αυτοί που είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 13′ με την κεφαλιά του Σπόραρ που απέκρουσε ωραία ο Πασχαλάκης μετά τη σέντρα του Κώτσιρα.

Το παιχνίδι γενικά είχε καλό ρυθμό αλλά δεν είχε πολλές φάσεις στη συνέχεια, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να γίνεται κάτι «δυνατό». Στο 39′, πάντως, οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Βέρμπιτς αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε για οφσάιντ όπως φάνηκε και στο VAR, για να ακολουθήσει τρία λεπτά μετά η δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού και γενικά του πρώτου ημιχρόνου.

Μια ευκαιρία που προήλθε από τη σέντρα του Χουάνκαρ, με τον Μαντσίνι να πιάνει αμαρκάριστος το σουτ στην κίνηση αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ, με το 0-0 να παραμένει. Με το ξεκίνημα της επανάληψης πάντως, στο 48′ συγκεκριμένα, θα μπορούσε να αλλάξει αυτό αλλά ο Ντόη δεν έπιασε όσο καλά θα ήθελε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, με αποτέλεσμα ο Λοντίγκιν να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο κινητικός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, είχε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του και στο 59′ είχε την καλύτερή του, μέχρι εκείνο το σημείο, ευκαιρία, με τον Φορτούνη να παίρνει την κάθετη του Ροντινέι, να προσποιείται και τελικά να σουτάρει εντός περιοχής με το αριστερό, για να αποκρούσει ο Λοντίγκιν παραχωρώντας κόρνερ.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος έβγαλε τον Αλεξανδρόπουλο για να βάλει τον Ποντένσε, έδειχνε να πατάει καλύτερα σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και στο 65′ είχε νέα φάση, αυτή τη φορά με το σουτ του Μασούρα που έφυγε λίγο άουτ. Λογικό ήταν, επομένως, ο Φατίχ Τερίμ να αντιδράσει, περνώντας στο ματς Ζέκα και Ρούμπεν Πέρεθ αντί των Βιλένα και Μπερνάρ θέλοντας πιο «σφιχτό» τον άξονα.

Στο 75′, πάντως, οι Ερυθρόλευκοι έγιναν ξανά απειλητικοί με τον Μασούρα που μπήκε στην περιοχή από πλάγια και έκανε το γύρισμα αλλά ο Λοντίγκιν πρόλαβε να διώξει πριν σκοράρει ο Ναβάρο, για να απαντήσουν οι Πράσινοι με τη μεγάλη ευκαιρία του 81′, όταν ο Κώτσιρας με τακουνάκι έβγαλε τον Σπόραρ απέναντι από τον Πασχαλάκη που απέκρουσε.

Οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα έδινε και την πρόκριση αφού είχαμε φτάσει στα τελευταία λεπτά αλλά καμία εκ των δύο δεν το πέτυχε αφού ο Πασχαλάκης στο 90+10′ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Βέρμπιτς εντός περιοχής, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Μια παράταση στην οποία έγινε μία καλή, πολύ καλή φάση αλλά χωρίς αποτέλεσμα: Στο 99′ ο Ποντένσε βρήκε ωραία με το εξωτερικό τον Γιόβετιτς, η κεφαλιά του οποίου όμως ήταν άστοχη.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Καρβάλιο και Καμαρά αστόχησαν για τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο είχε αστοχήσει ο Μλαντένοβιτς, να παίρνει την πρόκριση!

Η σειρά των πέναλτι…

Αϊτόρ: 0-1Ροντινέι: 1-1Ρούμπεν Πέρεθ: 1-2Μαρτίνς: 2-2Αράο: 2-3Γιόβετιτς: 3-3Γεντβάι: 3-4Ποντένσε: 4-4Μλαντένοβιτς: Απέκρουσε ο ΠασχαλάκηςΚαρβάλιο: Απέκρουσε ο ΛοντίγκινΚώτσιρας: 4-5Βρουσάι: 5-5Βαγιαννίδης: 5-6Ορτέγκα: 6-6Σένκεφελντ: 6-7Καμαρά: Άουτ

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν (116′ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Μασούρας (91′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (116′ Βρουσάι), Ναβάρο (106′ Μαρτίνς).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67′ Ζέκα), Μαντσίνι (105′ Σένκεφελντ), Μπερνάρ (67′ Ρούμπεν Πέρεθ), Βέρμπιτς (98′ Αϊτόρ), Σπόραρ (105′ Ακαϊντίν).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό