15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός θέλει να απαντήσει στον ΠΑΟΚ, με την αύρα των guest stars Μπεργκ και Σισέ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (22/1) τον ΠΑΟΚ (22/1, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE από το SPORT24) θέλοντας να βγάλει αντίδραση μετά την προ τετραημέρου ήττα του στο Κύπελλο Ελλάδας υπό το βλέμμα των Μπεργκ και Σισέ. Σίγουρες 3 αλλαγές η αρχική 11αδα, αυτά είναι τα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Είναι ένα ματς “αντίδρασης” για τον Παναθηναϊκό η αποψινή (22/1, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE από το SPORT24) δεύτερη… πράξη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ετούτη τη φορά για το πρωτάθλημα. Τίποτε λιγότερο και τίποτα περισσότερο για τους “πράσινους”, που μετά την προ τετραημέρου ήττα τους στην Τούμπα με 2-0, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καλούνται απόψε στο κατάμεστο (για 6ο σερί ματς sold out) “Απόστολος Νικολαΐδης”, να… απαντήσουν στο δικέφαλο του Βορρά, προκειμένου να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους απ’ τους υπόλοιπους διώκτες τους (μίνιμουμ) στο +4 και στο +7.

Με την “αύρα” των δύο σπουδαίων “killers” Μάρκους Μπεργκ και Τζιμπρίλ Σισέ (150 γκολ μετρούν αθροιστικά οι δυο τους με τη φανέλα του “τριφυλλιού”), οι οποίοι θα τιμηθούν στο ημίχρονο του αποψινού παιχνιδιού της Λεωφόρου, ανεβάζοντας κι άλλο τα vibes στην κερκίδα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξέρουν πως αυτή τη φορά πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο και κυρίως να τα κάνουν σωστά απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα με σούπερ ψυχολογία και διάθεση να παίξει ένα απ’ τα δικά του τελευταία “χαρτιά” για τη διεκδίκηση του τίτλου.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20 Ιανουαρίου 2023 14:27

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η δεύτερη μονομαχία των δυο τους μέσα σε μόλις τέσσερα 24ωρα, (θα) είναι “άλλο” ματς. Ένα διαφορετικό “έργο”, με άλλα δεδομένα και πολύ διαφορετικό διακύβευμα, όχι όμως μικρότερης σημασίας, όπως είναι κάθε ένα ξεχωριστά απ’ την… τριλογία του 8ημέρου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στο πλάνο του τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος έχει δηλωθεί εδώ και καιρό για να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στο συγκεκριμένο ματς (έπρεπε να “μοιραστούν” οι τιμωρίες των Ρουμπέν, Τσέριν, “Κούρμπε”), ενώ έχασε την ευκαιρία να βάλει στην εξίσωση και τον νεοαποκτηθέντα Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος αν και ήταν πολύ πιο έτοιμος έχοντας “μπει” σε φουλ ένταση στις προπονήσεις, προσβλήθηκε από ίωση το βράδυ της Παρασκευής (20/1) και το ντεμπούτο του με τα “πράσινα” πήρε αναβολή για την κυπελλική ρεβάνς της Πέμπτης (26/1).

Τρεις αλλαγές σε σχέση με την Τούμπα

Εκτός για 4ο σερί ματς έμεινε και ο Χόρντουρ Μάγκνουσον λόγω της θλάσης α’ βαθμού στη γάμπα, με τον Σέρβο τεχνικό να ετοιμάζει τουλάχιστον τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το προ τετραημέρου ματς της Τούμπας.

Συγκεκριμένα οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιάννης Κώτσιρας και Μπένιαμιν Βέρμπιτς αναμένεται να πάρουν… φανέλες βασικών αντί των Γιούρι Λοντίγκιν, Γιώργου Βαγιαννίδη και Δημήτρη Κουρμπέλη (με αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1), ενώ τις υπόλοιπες επτά θέσεις θα καλύψουν οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης και Μπερνάρ.

Ο Βραζιλιάνος είναι πλέον 100% έτοιμος μετά τη μικρή, μυϊκή ενόχληση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες και τον οδήγησε προληπτικά εκτός αγώνα στο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας, με αποτέλεσμα να “κοπεί” ο Παναθηναϊκός στα… δύο. Ο δε Σπόραρ ξεπέρασε την ίωση που τον άφησε εκτός απ’ το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως φαβορί για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα είναι ο Ιωαννίδης.

Αποστολή και παρόντα τον Ταβάρες

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (22/1) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ, Καμπετσής και Ταβάρες.

Ο τελευταίος (Ταβάρες) συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Είναι Πορτογάλος αριστερός εξτρέμ, 24 ετών κι αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό Β, με τη φανέλα του οποίου έχει “γράψει” ως τώρα 1 γκολ και 2 ασίστ σε 8 αγώνες της Super League 2.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό