22 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο Παναγόπουλος παραμένει σε τροχιά μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ στον ΝΟΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανονικά συνεχίστηκε, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η δράση στο Όπεν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Τι και αν ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο; Οι αγώνες του Όπεν ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Όπτιμιστ, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, διεξάγονται κανονικά.

Το μόνο που αλλάζει καθημερινά είναι οι πρωταγωνιστές της γενικής κατάταξης σε αγόρια και κορίτσια, στη πιο συναρπαστική ίσως διοργάνωση των τελευταίων ετών.

Στα αγόρια την Πέμπτη (20/7) έγιναν δυο κούρσες. Τα ηνία στην κατάταξη πήρε ο Ισπανός Ματέο Μόντε, ο οποίος μετά από 9 συνολικά ιστιοδρομίες έχει συνολικά 16 βαθμούς ποινής.

Δεύτερος είναι ο συμπατριώτης του Νίκο Εσπινάρ με 24β.π. και τρίτος ο κάτοχος του τίτλου, Ιάσωνας Παναγόπουλος με 26β.π. Ο ιστιοπλόος το Ν.Ο. Καλαμακίου έχασε έδαφος από την κορυφή, αφού τερμάτισε 7ος και 10ος στις δυο κούρσες, που έγιναν. Ωστόσο, παρέμεινε σε τροχιά μεταλλίου.

Στα κορίτσια, ακάθεκτη προπορεύεται η Ιταλίδα Μαρία Σιλβέστρι με 18β.π., η οποία όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Την ακολουθούν η συμπατριώτισσά της, Γκάια Τζινάλι με 28β.π. και η Αμερικανίδα Άνα Ούλμερ με 36 β.π. (σ.σ. η διοργάνωση έχει χαρακτήρα όπεν).

Από ελληνικής πλευράς, το καλύτερο πλασάρισμα έχει η Ελένη Αλχανάτη με 52β.π. (8η), ενώ μια θέση πίσω της είναι η Ανθή Σουλιώτη με 63 β.π.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπτιμιστ μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσα από τη συχνότητα της TV100.

Οι αγώνες διεξάγονται σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχουν το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

Photo Credit: Nikos Pantis

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό