21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός στο «5th ERASMUS+ INTERNATIONAL STAFF WEEK» – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έλαβε μέρος ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα στο «5th ERASMUS+ INTERNATIONAL STAFF WEEK», με θέμα «Η διεθνοποίηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Έρευνα και Καινοτομία».

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός, εκπροσώπησε ο διευθυντής ΕΚΕ, Νίκος Γαβαλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής που προσφέρει ο Ολυμπιακός σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο πολιτικών και κοινωνικών επιστημών. Όπως επίσης μίλησε και για το τουρνουά ποδοσφαίρου για ασυνόδευτα ανήλικα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ρέντη, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ενώ έγινε αναφορά και στις κοινές δράσεις που επεξεργάζονται η ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Γαβαλάς μίλησε για τις ανθρώπινες αξίες χωρίς σύνορα, «Human values have no borders», τονίζοντας:

«Οι ανθρώπινες αξίες δεν έχουν σύνορα. Επιθυμία του προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός να αγωνίζεται διαρκώς για την προάσπισή τους. Λέμε όχι στα φράγματα και σπάμε κάθε μικρό τείχος. Η δέσμευσή μας είναι να σεβόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέσω των δράσεών μας για τις ανθρώπινες αξίες και να παραμένουμε πολύ κοντά σε κάθε άτομο που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και ταυτόχρονα αγωνίζεται για τη διασφάλιση του σεβασμού, της αποδοχής, της ενσυναίσθησης και της εκτίμησης προς τους άλλους ανθρώπους».

Ειδικά για τις συνέργειες που επεξεργάζεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ανέφερε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν αποδέχεται την ιδέα των ορίων στο πλαίσιο της διαφορετικότητας σε κάθε τομέα και αρνείται κάθε μορφής διάκριση. Για μία ακόμη χρονιά αποδείξαμε ότι δεν είμαστε μόνο ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά λειτουργούμε ως ένας μεγάλος οργανισμός που προσεγγίζει πολλές πτυχές της πραγματικής ζωής. Για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και επεξεργαζόμαστε από κοινού δράσεις. Ανάμεσα σε άλλα, εξετάζουμε τρόπους όπου άτομα με ή χωρίς νοητική αναπηρία θα παίζουν από κοινού και θα προωθούν ένα άθλημα χωρίς εμπόδια, στερεότυπα ή ειδικές εκδοχές».

Παράλληλα, για την υπηρεσία της ακουστικής περιγραφής που προσφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στους εντός έδρας αγώνες, μίλησε και ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Βαγγέλης Αυγουλάς. Επίσης για το τουρνουά με τα ασυνόδευτα ανήλικα που έγινε στο Ρέντη, μίλησαν η Negin Torfinezhadian και ο Keita Alassane, οι οποίοι είναι Μέντορες του προγράμματος της Ειδικής Γραμματείας για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Να σημειωθεί πως στο συνέδριο συμμετέχουν 25 χώρες, οι Αρμενία, Αλβανία, Αίγυπτος, Αλγερία, Κένυα, Μαρόκο, Μολδαβία, Λιβύη, Καζακστάν, Ουγκάντα, Τυνησία, Λίβανο, Ρωσία, Γκάνα, Ισραήλ, Γερμανία, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Ισπανία, Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό