16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Ολυμπιακός στο Ειρήνης και Φιλίας έχει πάψει να πατάει το φρένο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Πειραιώτες κάνουν τρομερή επίδειξη δύναμης στην έδρα τους, ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον τρόπο που “πάτησαν” και την Βιλερμπάν, το σωστό διάβασμα και κυρίως το… μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Πρίντεζης στους συμπαίκτες του

Καταλαβαίνω πέρα για πέρα τον ενθουσιασμό των φίλων του Ολυμπιακού. Βλέπουν την ομάδα τους να “πετάει” εντός έδρας, να παίζει με… σπασμένα φρένα, να προσφέρει και θέαμα. Να είναι ψηλά στην βαθμολογία και να αντιμετωπίζει με το μπάσκετ που χρειάζεται ανάλογα η κάθε αναμέτρηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημανθεί, είναι ότι στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του δεν χαρίζεται κάτι.

Οι ίδιοι φροντίζουν να το κάνουν να δείχνει εύκολο. Οι ίδιοι φροντίζουν να ταλαιπωρούν τους αντιπάλους και να τους κόβουν κάθε όρεξη στο Ειρήνης και Φιλίας. Η διαβολοβδομάδα βρήκε την ομάδα του λιμανιού, να υποδέχεται Μπάγερν και Βιλερμπάν. Να τις… περιποιείται και τις δυο, να μην κάνει σκόντο, μα πάνω απ’ όλα να πράττει όλα αυτά που είχε υπολογίσει στις προπονήσεις για να βγει επιτυχημένα το συγκεκριμένο “πακέτο”.

ΜΠΑΣΚΕΤ

17 Δεκεμβρίου 2021 22:35

Η Βιλερμπάν είναι σκληρή ομάδα. Μπορεί να εμφανίστηκε στο ΣΕΦ σε μια εποχή που έχει κάνει την… κοιλιά της, αλλά σε μια διαβολοβδομάδα, τα πάντα είναι πιθανά. Στην τελική, το πρώτο πεντάλεπτο του ματς ήταν γερό δείγμα. Οι Γάλλοι έκαναν τους Πειραιώτες να υποφέρουν με την άμυνά τους (μέχρι να μπουν δυο τρίποντα από Βεζένκοβ- Παπανικολάου), αλλά το ίδιο έπραξε και ο Ολυμπιακός κάτω από το δικό του καλάθι. Το σκορ θα πήγαινε χαμηλά βάσει λογικής και οι “ερυθρόλευκοι” μπόρεσαν να κάνουν το πιο σημαντικό απ’ όλα. Να ρίξουν πρώτοι… ξύλο. Και να ‘χουν ντάμπλ σκορ στην πρώτη περίοδο, αλλά κυρίως, να ‘χουν δεχθεί μόνο 10 πόντους από την αθλητικότατη Βιλερμπάν, που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να μπει …ψημένη στο ματς.

Το διάβασμα που είχε κάνει ο Ολυμπιακός ήταν αξιόπιστο

Η αρχή δεν ήταν καρμπόν με το ματς απέναντι στην Μπάγερν, αλλά αυτό ούτως ή άλλως ήταν αδύνατον να συμβεί. Οι Βαυαροί στην inside άμυνά τους, είναι σα να παίρνεις ένα μαχαίρι και να το περνάς μέσα στο βαμβάκι. Οι Γάλλοι είναι πολύ πιο σκληροί και έχουν και… τερματοφύλακες (Φάλ, Αντετοκούμπο). Όμως το διάβασμα που ‘χε κάνει ο Ολυμπιακός ήταν αξιόπιστο και για εμένα, ακόμη πιο σημαντικό ήταν το στυλ με το οποίο η κόκκινη άμυνα λειτούργησε.

Ακόμη και στο ροτέισον που έπαψε να απειλεί επιθετικά η ελληνική ομάδα, κρατήθηκε στα… μετόπισθεν. Οδηγώντας κυρίως τον Τζόουνς σε… ποικιλίες. Ο Αμερικανός ήταν καταστροφικός για την ομάδα του, ο Πάρκερ τον είχε αμολητό, οι συμπαίκτες του μάταια περίμεναν καμιά πάσα τις προκοπής και έτσι όταν βρήκε και πάλι επιθετικό ρυθμό ο Ολυμπιακός (με Ντόρσεϊ- Σλούκα μαζί), η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη για τους “πράσινους” από τη Λυόν που πήγαν στα αποδυτήρια χάνοντας με 18 πόντους!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χορεύει και στην τρίτη περίοδο

Η Βιλερμπάν είχε 10 πόντους πρώτη περίοδο και 11 στην δεύτερη. Ο Οκόμπο που στο ΟΑΚΑ σταμάτησε στους 35 πόντους, πάλευε να πάρει ανάσα απέναντι στο… κόκκινο τείχος. Ο Γουόκαπ του είχε περάσει χειροπέδες , ο Ολυμπιακός συνέχισε να χορεύει, προσφέροντας μάλιστα και θέαμα στην τρίτη περίοδο. Πώς έγινε αυτό; Κακές επιλογές των Γάλλων. Εύκολο ριμπάουντ, ανοιχτό γήπεδο και… κάρφωμα. Κι αν δεν είχε κάρφωμα, ο Ντόρσεϊ ήταν εκεί για να βομβαρδίσει. Η Βιλερμπάν είχε 38 πόντους στο 30′ όσους μπορεί να βάλει μια ομάδα σε ένα δεκάλεπτο.

Άλλο ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός το έκανε εύκολο. Πανεύκολο. Πλουραλισμός στην επίθεση, στόχευση, ηρεμία και πάνω απ’ όλα σούπερ ένταση. Βγήκαν δυο παιχνίδια σε 48 ώρες με ένα τέμπο που είχαμε χρόνια να δούμε στο ΣΕΦ. Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες φροντίζουν να παρουσιάζονται κάθε φορά πιο πιεστικοί στον αντίπαλο και αυτό αρέσει και στον κόσμο, αλλά πάνω απ όλα και στους ίδιους.

Ο Ολυμπιακός δεν βάζει φρένο

Δεν κόβει ρυθμό ο Ολυμπιακός, δεν βάζει φρένο και δεν έχει λόγο να σταματήσει. Θέλω να κάνω ειδική μνεία στον Πρίντεζη. Μπήκε σε αυτό το ματς με την ιστορία καθαρισμένη. Κανείς δεν θα του έλεγε κάτι, αν ήταν χαλαρός ή αν έκανε τα απλά και τα βασικά. Ο τύπος μπήκε στο ματς σα να ήταν ισόπαλο. Έδωσε ό,τι χρειαζόταν το ματς, αλλά πάνω απ’ όλα έστειλε στους συμπαίκτες του το μήνυμα, πως δεν υπάρχουν διαφορές στα παιχνίδια και διαφορετικοί τρόποι αντίδρασης σε αυτά. Όλα είναι το ίδιο. Σε όλα μέχρι το τέλος, παίζεις για να αμυνθείς, να μην φας και να βάλεις. Απλό είναι.

Η επόμενη υποχρέωση είναι στο ΟΑΚΑ. Ώρα ξανά για ντέρμπι, αυτή την φορά Ευρωλιγκάτο και στην έδρα του Παναθηναϊκού. Περιττό να γράψω ότι στο συγκεκριμένο ματς δεν μετράνε, ούτε οι καταστάσεις, ούτε οι βαθμολογίες, ούτε υπάρχουν προβλέψεις. Η ιστορία το έχει δείξει σε όλα τα αθλήματα, όλα τα χρόνια και για τους δυο. Κερδίζει αυτός που το θέλει πιο πολύ και μπορεί να το πάρει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό