23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου, όλη μου η ζωή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στον Άρη Κωνσταντινίδη

Την Κυριακή 10 Μαρτίου ο Ολυμπιακός έχει… γενέθλια καθώς συμπληρώνονται 99 χρόνια από την ίδρυσή του. Σημαντικό κομμάτι της ομάδας υπήρξε ο Νίκος Βαμβακούλας που αγωνίστηκε ως αμυντικός στο λιμάνι από το 1977 έως το 1985. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία φορώντας τα ερυθρόλευκα και μνημονεύεται ακόμα και σήμερα από τους φίλους των Πειραιωτών ως ένας εκ των σημαντικότερων παικτών της ιστορίας του συλλόγου.

Ο άλλοτε αστέρας του Ολυμπιακού μίλησε στο Flash.gr και στον Άρη Κωνσταντινίδη για τη σχέση του με την ομάδα, ενώ εξέφρασε και τη γνώμη του πάνω στα θέματα της… «ερυθρόλευκης» επικαιρότητας.

– Τι σημαίνει για εσάς ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου. Έπαιξα εκεί οχτώ χρόνια και έχω δουλέψει άλλα δέκα. Είναι η ζωή μου όλη.

– Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που θυμάστε στα χρόνια που περάσατε εκεί;

Η καλύτερη στιγμή που θυμάμαι είναι το 1977 που πήγα στον Ολυμπιακό από την Λαυρεωτική και όλα τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα που κατέκτησα.

– Ποιο είναι το αγαπημένο σας γκολ που πετύχατε ως «ερυθρόλευκος»;

Το γκολ που είχα βάλει απέναντι στην ΑΕΚ. Ήταν ένα φοβερό γκολ, δεν το χαρήκαμε όπως έπρεπε αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το πιο ωραίο γκολ μου. Έχω κάνει πάρα πολλά ωραία γκολ. Όχι τόσο πολλά αλλά ό,τι γκολ έκανα ήταν πάρα πολύ ωραίο και δύσκολο.

– Ποια πιστεύετε ότι ήταν η καλύτερη εκδοχή του Ολυμπιακού, τα καλύτερά του χρόνια;

Τα καλύτερα χρόνια ήταν εκείνα με τον Νταϊφά και τον Μιλτιάδη Μαρινάκη και από εκεί και πέρα όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που ήταν υπό διάλυση.

– Από όσο θυμόμαστε η σχέση σας με τον κόσμο ήταν αρκετά κοντινή. Παραμένει έτσι ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια; 

Πράγματι η αγάπη του κόσμου και η δική μου προς αυτόν είναι αμοιβαία. 

– Από την εποχή που αγωνιστήκατε εσείς το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει αλλάξει ραγδαία. Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι κυριότερες διαφορές που έχει σχετικά με τότε;

Το ποδόσφαιρο τώρα είναι πολύ πιο γρήγορο αλλά νομίζω ότι εκείνη την εποχή παικτικά ήταν καλύτερα, σαν παίχτες ήταν καλύτερα. Επίσης τα γήπεδα δεν ήταν καλά όπως τώρα.

– Οι φίλαθλοι το αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο;

Ο κόσμος είναι το ίδιο. Τον αγαπάει τον Ολυμπιακό τόσο πολύ που είναι η οικογένειά τους, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όταν είσαι Ολυμπιακός τον αγαπάς όπως είναι, αγαπάς τα παιδιά σου.

– Ποιος είναι κατά την άποψή σας ο πιο επιδραστικός άνθρωπος στην ιστορία του συλλόγου;

Είναι πρώτα πρώτα αυτοί που ιδρύσαν τον Ολυμπιακό. Οι Ανδριανόπουλοι, αυτή η μεγάλη οικογένεια.

– Έχοντας αγωνιστεί και στους δύο «αιώνιους» αντίπαλους πως αντιλαμβάνεστε την κόντρα που υπάρχει ανέκαθεν μεταξύ των δύο ομάδων;

Κόντρα υπήρχε πάντα. Μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού υπήρχε κόντρα όλα τα χρόνια για το ποιος είναι η καλύτερη ομάδα, πόσα πρωταθλήματα έχει πάρει. Αυτά δεν τελειώνουν ποτέ και δεν θα τελειώσουνε.

– Φέτος η σεζόν του Ολυμπιακού δεν ξεκίνησε ιδανικά αλλά επέστρεψε σε κρίσιμο σημείο και είναι πλέον βασικός διεκδικητής του Πρωταθλήματος. Τι πιστεύετε ότι θα ακολουθήσει στα playoffs;

Νομίζω ότι και πέρυσι αλλά και φέτος το πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό, είναι 3-4 ομάδες που πάνε για τον τίτλο. Αυτό είναι ευχάριστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον κόσμο. Εκεί που είχανε ξεγράψει τον Ολυμπιακό έχω πει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας ταύρος, αν δεν τον σκοτώσεις τελείως δεν πεθαίνει ποτέ.

– Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 4-1 αφήνοντας τους φίλους της ομάδας απογοητευμένους και πικραμένους. Τι είναι αυτό που λείπει, τι θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να έχει ώστε να κάνει μια σημαντική Ευρωπαϊκή πορεία;

Βλέπω όλα τα παιχνίδια και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός. Από λάθη ατομικά έφτασε στο 1-4. Έχει καλούς παίκτες αλλά όχι πολλούς. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το βάθος του. Αυτό που είναι εντυπωσιακό μετά το 1-4 ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε μία πράξη, συζήτησε με τον προπονητή και τον ανανέωσε για ακόμη ενάμιση χρόνο και θα φτιάξει τον Ολυμπιακό εκεί που ανήκει, θα είναι πάλι του χρόνου για νέα πρωταθλήματα και κύπελλα. 

– Θεωρείτε, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι θα έχει μερικά ακόμα χρόνια κυριαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Πιστεύω ότι επειδή σε πολύ λίγο καιρό έχει δείξει πάρα πολλά πράγματα, του χρόνου θα είναι αυτός στην προετοιμασία, θα φέρει κάποιους παίκτες που πιστεύει ότι λείπουν, ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ δυνατός του χρόνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό