16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Οικονόμου καρατόμησε τον Διοικητή Ωρωπού για τον «δράκο των Εξαρχείων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τον σάλο σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επικοινώνησε με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο κ. Οικονόμου ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Σεσημασμένος ο συλληφθείς

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Η φωτογραφία του είχε δοθεί σε όλες τις περιπολίες Ασφάλειας, Τάξης, Άμεσης Δράσης και στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. που «χτένιζαν» την περιοχή των Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρη είναι αυτό που βοήθησε στην ταυτοποίηση του δράστη, αφού το πρόσωπό του διακρίνεται με αρκετά μεγάλη ευκρίνεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις τελευταίες μέρες είχαν γίνει 3 καταγγελίες με τα ίδια χαρακτηριστικά, που αποδίδονται στο ίδιο πρόσωπο. Η πρώτη στις 18 Νοεμβρίου στις 14:30 το μεσημέρι. Με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι, που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες του γυμναστηρίου που βρισκόταν.

Ακολούθησε η πισώπλατη επίθεση στην 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό