18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο καύσωνας και οι τουρίστες προς Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφορμή έχει σταθεί η νέα ταινία του Netflix με τον τέως «Τζέιμς Μποντ» Ντάνιελ Κρεγκ που άρχισε να προβάλλεται στη δημοφιλή πλατφόρμα στις 23 Δεκεμβρίου.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την τιμητική της έχει για ακόμα μία περίοδο η Ελλάδα στις αναζητήσεις των Βρετανών στο διαδίκτυο για τουριστικούς προορισμούς, αυτή τη φορά μέσα στο 2023.

Αφορμή έχει σταθεί η νέα ταινία του Netflix με τον τέως «Τζέιμς Μποντ» Ντάνιελ Κρεγκ που άρχισε να προβάλλεται στη δημοφιλή πλατφόρμα στις 23 Δεκεμβρίου.

Γοητευμένοι από τα τοπία των Σπετσών όπου φιλοξενήθηκε η παραγωγή, αλλά και την πολυτελή βίλα όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση της ταινίας Glass Onion: A Knives Out Mystery, οι Βρετανοί έχουν αρχίσει τις αναζητήσεις στη μηχανή της Google για «διακοπές στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από τη γνωστή μηχανή αναζήτησης που παρέθεσαν οι Times, ο αριθμός των σχετικών αναζητήσεων έχει διπλασιαστεί μετά την προβολή της ταινίας σε επίπεδα που συναντάμε στα τέλη καλοκαιριού, για όσους θέλουν αποδράσεις της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα έχουν εκτοξευθεί οι αναζητήσεις για το θέρετρο όπου βρίσκεται η εν λόγω βίλα, στο Πόρτο Χέλι.

Ο παραγωγός του Glass Onion, Ραμ Μπέργκμαν, σχολίασε ότι μετά την ταινία ο κόσμος «100% θα θέλει να πάει στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε δε πως «είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως η τοποθεσία που βλέπουν στην ταινία είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα έβλεπαν στην πραγματική ζωή». Όπως εξήγησε, μόνο ο γυάλινος θόλος πάνω από τη βίλα και ένας πλωτήρας έχουν προστεθεί ψηφιακά στο σκηνικό.

Πάντως το κόστος ενοικίασης της συγκεκριμένης βίλας ανέρχεται σε 35.000 λίρες τη νύχτα, δηλαδή πάνω από τον μέσο ετήσιο μισθό στη Βρετανία.

Αυτό το ενδιαφέρον για διακοπές στη Ελλάδα έρχεται ενώ έρευνα της easyJet δείχνει πως το 64% των Βρετανών σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στο 2023.

Παράλληλα οι αναζητήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό στον δημοφιλή ιστότοπο Skyscanner αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 90% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα.

Πάντως μία άλλη έρευνα, από την ασφαλιστική εταιρεία InsureAndGo, σε δείγμα 2.000 Βρετανών, έδειξε πως το 71% πιστεύουν ότι προορισμοί στη Μεσόγειο όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία θα είναι υπερβολικά θερμοί για να τους επισκεφθούν κάποια στιγμή μέχρι το 2027.

Σε σχετικό δημοσίευμα οι Times σημειώνουν ότι η θερμοκρασία στην Ελλάδα το Μάιο έφτασε στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η σύσταση της εφημερίδας για τα ταξίδια στη Μεσόγειο είναι να αποφεύγεται η καρδιά του καλοκαιριού και να προτιμώνται η άνοιξη και το φθινόπωρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό