15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο νέος νόμος έφερε συρρίκνωση- «Βασίλισσα» της «αφαίρεσης» η Πάτρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 12 τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής ψηφοδελτίων  στο Υπουργείο Εσωτερικών και οι παρατάξεις βρίσκονται επί ποδός  για να προλάβουν,  με τις ταχύτητες να είναι πάρα πολύ υψηλές και το άγχος του χρόνου να χτυπάει κόκκινο.

Ο νέος εκλογικός νόμος έχει «συμπυκνώσει» τους εραστές της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με αποτέλεσμα τόσο στους δήμους όσο και στην περιφέρεια να έχουμε λιγότερους συνδυασμούς από ό,τι το 2019, με την Πάτρα να αναδεικνύεται σε «βασίλισσα» της …συμπύκνωσης των υποψηφίων.

 

ΑΠΟ 8 ΤΟ 2019, 7 ΤΟ 2023 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις προηγούμενες εκλογές είχαν διεκδικήσει ψήφο 8 συνδυασμοί.  Στη διαδρομή αποσύρθηκαν οι Οικολόγοι Δυτικής Ελλάδας (μέλη των οποίων κατέρχονται με τον Βασίλη Χατζηλάμπρου) και η παράταξη της Χρυσής Αυγής.

Στις εκλογές του Οκτώβρη την ψήφο διεκδικούν πλέον οι Νεκτάριος Φαρμάκης, Κώστας Καρπέτας (ΣΥΡΙΖΑ), Σπύρος Σκιαδαρέσης (ΠΑΣΟΚ), Bασίλης Χατζηλάμπρου, Σωτήρης Παρίσης (ΚΚΕ), Χρήστος Κοσίνας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Γιώργος Κολλιόπουλος (ανεξάρτητος).

 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12 ΣΤΟΥΣ 4 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Εκεί που ο εκλογικός νόμος έφερε την απόλυτη αφαίρεση είναι ο Δήμος Πατρέων.

Στις εκλογές του 2019, 12 συνδυασμοί είχαν διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. 

Σήμερα απέμειναν μόλις 4: Ο Κώστας Πελετίδης από το ΚΚΕ, ο Κώστας Σβόλης (χωρίς επίσημη στήριξη από Ν.Δ. αλλά με τη στήριξη της τοπικής Ν.Δ.) Ο Βασίλης Αϊβαλής με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και ο Πέτρος Ψωμάς ως ανεξάρτητος υποψήφιος. 

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος πήρε το δρόμο για τη Δυτική Αχαΐα, ο Νίκος Νικολόπουλος δεν έθεσε υποψηφιότητα και αγνοούνται οι προθέσεις του, ο Γιώργος Ρώρος δήλωσε ότι αποσύρεται ενώ η Ώρα Πατρών συνέπραξε με την παράταξη Αϊβαλή, όπως και η παράταξη του Νίκου Τζανάκου, ο Θεόδωρος Ντρίνιας επίσης αποσύρθηκε, ο Αλέκος  Χρυσανθακόπουλος όδευσε σε συνεργασία με τον Κώστα Σβόλη και ο Χρήστος Πατούχας εντάχθηκε στο συνδυασμό Πελετίδη.

Μπελιάς και Μπελεζώνης δεν έδωσαν κανένα σήμα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

ΜΕΙΟΝ 2 Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Καλογερόπουλος, Γούτος, Κουβαράς και Μποδιώτης διεκδικούν την ψήφο των Αιγιαλέων με τη Βασιλική Ψυχράμη να έχει αποσυρθεί από την αυτόνομη κούρσα σε σχέση με το 2019 και να έχει ενταχθεί στο συνδυασμό Γούτου και τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο  να μην έχει ακόμη καταθέσει συνδυασμό. Σύνολο δηλαδή- πλην απροόπτου- μείον 2 σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

 

 

ΜΕΙΟΝ 2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ

 

Από έξι το 2019, τέσσερις το 2023 στη Δυτική Αχαΐα.

Σπύρος Μυλωνάς, Φίλιππας Λιάκος και Γρηγόρης Αλεξόπουλος είναι οι τρεις γεροί «παίκτες» στην περιοχή ενώ υποψήφιος είναι επίσης ο συνδυασμός του Γ. Χριστοδουλόπουλου. Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές οι συνδυασμοί Αγγέλου Στεργιόπουλου και Παναγιώτη Κουνάβη που συντάχθηκαν με τον Σπύρο Μυλωνά.

 

ΤΡΕΙΣ ΟΙ «ΠΑΙΚΤΕΣ» ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Θανάσης Κανελλόπουλος και ο Σταμάτης Ανδριόπουλος είναι οι διεκδικητές του Δήμου το 2023.

Σπύρος Θεοχάρης και τον Γιώργος Τσενές αποχωρούν από την κούρσα έναντι του 2019.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

 

Τρεις ήταν τρεις παραμένουν στον Ερύμανθο οι υποψήφιοι: Θεόδωρος Μπαρής, Διαμαντής Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Σκιαδάς.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό